Τσίπρας: Η Ελλάδα της αρπαχτής χρεοκόπησε με την κρίση

«Όταν ξεκινήσαμε το θεσμό των περιφερειακών αναπτυξιακών συνεδρίων κάποιοι μίλησαν για επικοινωνιακό τέχνασμα. Κάποιοι προσπάθησαν μάλιστα να αποτρέψουν τα στελέχη τους από το να μετέχουν», σημείωσε ο πρωθυπουργός μιλώντας από την Θράκη.

«Εχουμε ανάγκη το διάλογο και την διαφορετική άποψη», τόνισε και συμπλήρωσε πως σήμερα δεν υπάρχει κανείς καλόπιστος πολίτης που να θεωρεί ότι δεν είναι αυτά τα συνέδρια «ευκαιρία» για τις περιοχές της χώρας. «Ακούμε, αποφασίζουμε και δεσμευόμαστε, πρώτα απ’ όλα η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά», ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας.

Από το πώς αντιμετωπίζει ο καθένας την προσπάθεια να ανοίξουν δρόμοι ανάπτυξης, από το πώς αντιμετωπίζει το κοινωνικό μέρισμα και κάθε βήμα για να ξεκολλήσουμε από τη στασιμότητα, από το πώς αντιμετωπίζει το κυνήγι κατά της φοροδιαφυγής και των off shore κρίνεται, τόνισε αφήνοντας σαφείς αιχμές από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Ο καθένας καταλαβαίνει τη διαφορά της Θράκης από τα νησιά Καϋμάν», συμπλήρωσε.

Επιτέθηκε και κατά του Άδωνι Γεωργιάδη που είπε ότι αποτελεί ηθικό δικαίωμα να παρκάρεις χρήματα σε offshore για να αποφύγεις την υπερφορολόγηση.

«Αν βρεθήκαμε ως χώρα στην χρεοκοπία δεν είναι γιατί δεν είχαμε δυνατότητες αλλά γιατί πάντοτε σε αυτό τον τόπο υπήρχαν δυο Ελλάδες: αυτή της δημιουργίας και αυτή της διαφθοράς και της αρπαχτής». Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας η Ελλάδα της παραγωγής πάσχιζε να πάει μπροστά και η άλλη πως θα απομυζήσει τον κόπο της πρώτης. «Τώρα μας λένε ότι αυτό ήταν εκτός από νόμιμο είναι και ηθικό».

«Η Ελλάδα της αρπαχτής χρεοκόπησε με την Ελλάδα της κρίσης. Δεν θα επιστρέψει», υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα