Τσίπρας: Η Ελλάδα θα βγει πιο δυνατή από την κρίση

Ο Έλληνας πρωθυπουργός χαρακτήρισε «σημαντική» τη στήριξη της Γαλλίας «στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετώπισε η Ελλάδα – Ο Γάλλος ομόλογός του εξέφρασε την αλληλεγγύη της Γαλλίας στον ελληνικό λαό

Την πίστη του ότι η Ελλάδα θα βγει από την κρίση πιο δυνατή και θα μπορέσει να παίξει σημαντικό ρόλο στην Ευρωζώνη όχι μόνο ως παράγοντας σταθερότητας αλλά και ως χώρα με πολύ σημαντικές δυνατότητες για επενδύσεις διατύπωσε ο Αλέξης Τσίπρας στον διάλογο που είχε μπροστά στις κάμερες με τον Γάλλο ομόλογό του Μπερνάρ Καζνέβ πριν την έναρξη της επίσημης συνάντησής τους.

Ο Έλληνα πρωθυπουργός χαρακτήρισε «σημαντική» τη στήριξη της Γαλλίας «στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετώπισε η Ελλάδα για την παραμονή της στην ευρωζώνη όσο και για μια έντιμη συμφωνία με τους εταίρους».

«Η ελληνογαλλική συνεργασία μπορεί να περάσει στο επόμενο στάδιο και να γίνει πιο σημαντική» κατέληξε ο κ. Τσίπρας καλοσωρίζοντας τον Γάλλο επίσημο στην Αθήνα.

Από την πλευρά του ο κ. Καζνέβ αφού εξέφρασε την αλληλεγγύη της Γαλλίας στον ελληνικό λάο στη συνέχεια αναφέρθηκε «στην εμπιστοσύνη για τη δυνατότητα ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας» καθώς όπως είπε «τα στοιχεία είναι εντυπωσιακά αλλά μπορούν να γίνουν καλύτερα».

Ο Γάλλος πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στο προσφυγικό λέγοντας ότι «επισκέφθηκα ένα χώρο για την μετεγκατάσταση προσφύγων στη χώρα μας και είχα την ευκαιρία να εκφράσω στον Μουζάλα την αλληλεγγύη στο προσφυγικό ζήτημα».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα