Τσίπρας: Ανώτερη των προσδοκιών η συμφωνία του Eurogroup

Εγκαταλείπουμε τον ακανθώδη δρόμο των μνημονίων και της λιτότητας υποστήριξε ο πρωθυπουργός
Για ιστορική συμφωνία που ανταποκρίνεται στο ηθικό χρέος των εταίρων μας απέναντι στις θυσίες του ελληνικού λαού έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ενημέρωση του ΠτΔ Πρ. Παυτλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο για τις αποφάσεις του Eurogroup για το ελληνικό χρέος.
«Κε. Πρόεδρε χθες είχαμε μια ιστορική συμφωνία στο Eurogroup για το ελληνικό χρέος, το οποίο καθίσταται βιώσιμο. Νομίζω ότι οι αποφάσεις διαμορφώνουν το πλαίσιο μιας συμφωνίας που είναι πολύ πιο πάνω από τις προσδοκίες των αγορών. Έχω την εκτίμηση ότι η 21η Ιουνίου είναι μια νέα σελίδα για την χώρα. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψουμε το συνετό δρόμο της δημοσιονομικής πειθαρχίας. Εγκαταλείπουμε τον ακανθώδη δρόμο των μνημονίων και της λιτότητας.
Από εδώ και στο εξής έχουμε στόχους, δεσμευόμαστε απέναντι σε αυτούς, αλλά πλέον είναι στη διακριτική ευχέρεια των ελληνικών κυβερνήσεων να επιλέξουν πως θα φτάσουν σε αυτούς τους στόχους» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, ο οποίος εκτίμησε ότι πολύ σύντομα ο ελληνικός λαός θα αντιληφθεί τις αλλαγές που έρχονται κατόπιν της συμφωνίας.
Ο πρωθυπουργός εξήρε και τον ρόλο του Προέδρου της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλου, τονίζοντας ότι «πήραμε μεγάλες και δύσκολες αποφάσεις όλο αυτό το διάστημα».
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα