Τσίπρας: Ανοίγει καθαρός δρόμος εξόδου από την κρίση

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι μετά την απόφαση του τελευταίου Eurogroup ανοίγει μετά από εφτά χρόνια για την Ελλάδα «καθαρός διάδρομος εξόδου από την κρίση». Ωστόσο, υπογράμμισε πως αυτό δεν σημαίνει το τέλος της κρίσης και δεν θα πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός στην κυβέρνηση. Ζήτησε από τους υπουργούς «να εντείνουμε τις προσπάθειες μας».

Κατά την εισήγηση του στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Α. Τσίπρας εκτίμησε πως με την απόφαση του τελευταίου Eurogroup άνοιξε μετά από επτά χρόνια καθαρός διάδρομος εξόδου από την κρίση, αν και τόνισε πως δεν θα πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός, καθώς δεν έχει έρθει ακόμα το τέλος της κρίσης.

«Μετά τη συμφωνία στο Eurogroup η χώρα βρίσκεται σε μια νέα κατάσταση, σε ένα νέο περιβάλλον, γιατί η συμφωνία δίνει, για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια, ένα καθαρό ορίζοντα εξόδου από τα μνημόνια, από την ύφεση και από την κρίση της οικονομίας. Δίνει ένα καθαρό ορίζοντα εξόδου από τα μνημόνια, από την ύφεση και από την κρίση της οικονομίας. Και θέλω να επιστήσω την προσοχή σας. Δεν αποτελεί το τέλος της κρίσης, αλλά ανοίγει έναν καθαρό διάδρομο εξόδου από την κρίση και από τα μνημόνια, τον οποίο θα έχουμε τη δυνατότητα να διαβούμε τους επόμενους μήνες.

Αρα το μόνο που δεν χρειάζεται είναι ο εφησυχασμός. Αντιθέτως, τώρα είναι που πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες. Τώρα που βλέπουμε την έξοδο χρειάζεται να εντείνουμε τις προσπάθειες μας για να εκπληρώσουμε αυτό τον στόχο».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα