Τσίπρας:Φτάνει πια με τη λιτότητα στην Ελλάδα-Μοσκοβισί: Υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ


Το μήνυμα ότι φτάνει πια με τη λιτότητα στην Ελλάδα
μετέφερε στον επίτροπο νομισματικών υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί ο Αλέξης Τσίπρας.

Κατά την υποδοχή του επιτρόπου στο Μέγαρο Μαξίμου ο έλληνας πρωθυπουργός έκανε λόγο για «εντυπωσιακή υπερ-απόδοση της ελληνικής οικονομίας και για ανάπτυξη 2,5% το τρέχον έτος».

Επανέλαβε ότι απαιτείται ουσιαστική ανακούφιση και βήματα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους ενώ σε μία σαφή αιχμή απομόνωσης του ΔΝΤ ο Αλέξης Τσίπρας συνέστησε μέτωπο λογικής με τη δημιουργία όπως χαρακτηριστικά είπε «κοινού μετώπου συμμαχίας των λογικών».

«Με λίγη προσπάθεια από όλους θα κλείσει η συμφωνία»

 

Πρέπει να πούμε στους Έλληνες ότι υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ, ήταν μεταξύ των τοποθετήσεων του Ευρωπαίου Επιτρόπου Πιέρ Μοσκοβισί κατά τη συνάντησή του με τον Ελληνα πρωθυπουργό, που ωστόσο όπως επισήμανε «πρέπει να έχουμε μια σωστή ισορροπία μεταξύ δημοσιονομικών & μεταρρυθμίσεων»

Παράλληλα, ο Μοσκοβισί εξέφρασε την αισιοδοξία του για την εξεύρεση λύσης.«Δεν απέχουμε πολύ από μια λύση, οι παράμετροι μιας ισορροπημένης συμφωνίας υπάρχουν» δήλωσε.
«Είμαι αισιόδοξος […] θα τα καταφέρουμε, πρέπει να τα καταφέρουμε», πρόσθεσε, ενώ εστίασε στις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας το 2016 και στις προβλέψεις της Κομισιόν έως και το 2018 για να τονίσει ότι «όποιες και αν είναι οι αποφασεις, θα πρέπει να βασίζονται σε πραγματικά νούμερα».

Συγκεκριμένα, είπε ότι το 2016 υπήρξε υπεραπόδοση, καθώς αν και είχε εκτιμηθεί ότι θα ήταν μια χρονιά ύφεσης τελικά επιτεύχθηκε ανάπτυξη 0,3%. Ακόμη ανέφερε ότι οι προβλέψεις της Κομισιόν για το 2017 και το 2018 δείχνουν ότι η χώρα μπορεί να έχει μια ικανοποιητική ανάπτυξη.

Ο κ. Μοσκοβισί χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το επικείμενο Eurogroup, σημειώνοντας πως θα μπορούσε να θέσει τις παραμέτρους μιας συμφωνίας για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, αλλά και πως πρέπει να γίνουν προσπάθειες από όλες τις πλευρές.

«Δεν είμαστε υπέρμαχοι της λιτότητας», συμπλήρωσε και συνέχισε λέγοντας πως πρέπει να υπάρξει ένα ισορροπημένο πακέτο μεταρρυθμίσεων, ώστε η ελληνική οικονομία να γίνει πιο ανταγωνιστική και πιο ελκυστική και στη συνέχεια να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη.
«Αυτό που εμείς θέλουμε είναι να έχουμε μια Ελλάδα με θέσεις εργασίας, με ανάπτυξη στην καρδιά της Ευρωζώνης», κατέληξε ο επίτροπος, προσθέτοντας ότι όλοι πρέπει να δώσουν θετικά μηνύματα

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα