Τσίπρας:«Στις ΗΠΑ βρήκαμε πολύ πιο ευήκοα ώτα απ’ ότι βρήκαμε στις Βρυξέλλες»(Vid)

tsipras11_532_355Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο προξενείο της Ελλάδας στην Νέα Υόρκη, παρουσία εκλεγμένων εκπροσώπων ομογενειακών οργανώσεων,ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις αγαστές σχέσεις της Αθήνας με την Ουάσιγκτον,τόσο κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων,όσο και τώρα.

«Σʼ αυτήν τη δύσκολη στιγμή της διαπραγμάτευσης θα πρέπει να ομολογήσω ότι είχαμε μια ανοικτή επικοινωνία και συνεργασία με την κυβέρνηση των ΗΠΑ όπου βρήκαμε πολύ πιο ευήκοα ώτα από ότι βρήκαμε στις Βρυξέλλες στην ανάγκη να υπάρξει μια δίκαιη διευθέτηση της κρίσης με την αναγκαία απομείωση του χρέους», είπε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Σχετικά με το ζήτημα της απομείωσης του χρέους και την παρουσία του στη Νέα Υορκη και τον ΟΗΕ, ο κ.Τσίπρας τόνισε ότι «αυτή η μάχη δεν έχει τελειώσει. Αυτή τη μάχη πρέπει να την δώσουμε ενωμένοι με όλες τις δυνάμεις μας μέσα στην Ελλάδα και έξω από την χώρα. Και γι’ αυτό αξιοποιώ την παρουσία μου εδώ στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ προκειμένου να διακηρύξω τη μεγάλη σημασία που έχει για την Ελλάδα η δυνατότητα μιας κρίσιμης διευθέτησης του χρέους και να αναζητήσω συμμαχίες και διεθνή στηρίγματα»

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στον γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας σε μια ευρύτερα ασταθή περιοχή, ενώ απευθυνόμενος προς τους ομογενείς τους τόνισε ότι πρέπει να είναι περήφανοι για τον τρόπο που η ελληνική κοινωνία αντιμετώπισε τις προσφυγικές ροές.

«Είμαστε περιτριγυρισμένοι από αστάθεια και βρισκόμαστε σε κρίση, αλλά η χώρα παραμένει σημείο σταθερότητας. Πρέπει να είστε περήφανοι ως Έλληνες γιατί παρά την κρίση που ζούμε και παρά το γεγονός ότι ζούμε μια κρίση και παρά το γεγονός ότι ζούμε μια δεύτερη κρίση, όπως αυτή του προσφυγικού, δεν χάνουμε την ανθρωπιά μας και ο ελληνικός λαός ξεπερνάει την κρίση αλλά πρώτα με αξιοπρέπεια», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.

«Δεν χάνουμε την ανθρωπιά μας, δείχνουμε το καλό πρόσωπο της Ευρώπης από ανθρώπους που έδιναν από το υστέρημα τους στους πρόσφυγες, όπως του φούρναρη στην Κω, την ώρα που κάποιοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση ύψωναν τείχη και έριχναν σφαίρες πλαστικές», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Video:

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα