Τσίπρας:Ξεχάστε τις εκλογές

oles-oi-programmatikes-dilwseis-tsipra-sti-bouli.w_l

Κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του, ο Αλέξης Τσίπρας,εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “η παρουσία σας ήταν εξαιρετικά αμήχανη. Κατέθεσα 13 παρεμβάσεις. Δεν δικαιολογείτε η αμηχανία σας. Αντί να μου σχολιάσετε κάτι εξ αυτών ήρθατε και καταθέσατε ένα σκίτσο του Αρκά. Η συζήτηση αυτή είναι πολύ σοβαρή. Σας καλώ να σοβαρευτείτε. Το να συζητά κανείς για διαπλοκή είναι εύκολο αλλά να βάζει το δάκτυλο επί των τύπων των ήλων είναι δύσκολο. Πετάξατε την μπάλα στην εξέδρα. Δεν είπατε τίποτα για τη διαπλοκή., Δεν μας είπατε αν συμφωνείτε ή διαφωνείτε”.

Παράλληλα,ο  πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι “θα φροντίσουμε το επόμενο διάστημα με ένα νομοσχέδιο να άρουμε αυτές τις νομοθετικές παρεμβάσεις που αφορούσαν τη λειτουργία της δικαιοσύνης” ενώ συνέχισε λέγοντας ότι “ούτε λίγο, ούτε πολύ ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε μια εικόνα διάλυσης της οικονομίας, διάλυσης εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης η οποία δεν είναι κατά την άποψή του ένα παγκόσμιο θέμα. Παρ όλα αυτά, η έκθεση του ΟΟΣΑ διαψεύδει πλήρως τη βασική επιχειρηματολογία της ΝΔ, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ διέλυσε τη χώρα”.”ο ΣΥΡΙΖΑ πράγματι έφερε μια συμφωνία, που προβλέπει δημοσιονομική προσαρμογή και συζητάμε για μέτρα 5-6 δισ και όχι 90 δισ όπως εσείς. Οι αρχικές προβλέψεις ήταν να έχουμε μια τεράστια ύφεση και στην πραγματικότητα έχουμε σταθερότητα”.

Επίσης,ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι “παρά τις δυσμενείς δημοσιονομικές συνθήκες και την επιβολή των capital controls, το 2015, υπερβήκαμε το στόχο σε έσοδα. Την εποχή του δικού σας succes story, είχατε για το ’14 στόχο 1,5% ενώ εμείς βρήκαμε πλεόνασμα 0,4%. “Θέλετε να μιλήσετε με νούμερα, να μιλήσουμε. Δεν ισχυρίζομαι ότι η κατάσταση στην κοινωνία είναι παραδεισένια, κάθε άλλο. Από την άλλη πλευρά το να δημιουργείτε διαρκώς ένα κλίμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ κατάφεραν να διαλύσουν την οικονομία ενώ εσείς τα πηγαίνατε περίφημα δεν μπορεί να σας πιστέψει κανένας” συνέχισε ο κ. Τσίπρας.”Μιλήσατε για την αδαή κοινωνική πλειοψηφία. Πάντως στις δημοκρατίες, για κακή σας τύχη, οι πλειοψηφίες είναι αυτές που αποφασίζουν” είπε ακόμη.

Εντός Ελλάδας ο κ. Μητσοτάκης ζητά παραίτηση Μουζάλα και εκτός το παίζει Ευρωπαίος, ότι δεν παραιτούνται για τέτοια υπουργοί, επισήμανε ο Πρωθυπουργός.

Συνεχίζοντας ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι “περιγράψατε μια κατάσταση διάλυσης σε ότι αφορά την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης και δεν μπορώ να παραλείψω το γεγονός ότι πηγαίνετε στις Βρυξέλλες και φοράτε ένα άλλο κοστούμι, πιο ευρωπαϊκό”

Κλείνοντας τη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός είπε στον κ. Μητσοτάκη: “Όταν βγαίνετε στο εξωτερικό διαβεβαιώνετε τους εταίρους ότι “δεν βιάζομαι”, η χώρα είχε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις, δεν χρειάζεται και τέταρτη

Τέλος,ο κ.Τσίπρας είπε”Δεν σας έφτασαν οι τρεις εκλογές που χάσατε; Θέλετε να χάσετε και τέταρτη; Ξαναπαίζεται στο μέγιστο κρεσέντο του, το σενάριο, το χιλιοπαιγμένο της αριστερής παρένθεσης προκειμένου να δημιουργήσετε ένα κλίμα. Είναι χιλιοπαιγμένο το έργο. Ωραίο το παραμύθι της παρένθεσης, αλλά ο δράκος ψόφησε, έγινε κατοικίδιο, που ούτε καν νιαουρίζει. Ξεχάστε τις εκλογές κ. Μητσοτάκη για να μην είστε ο νεότερος αρχηγός της παράταξης που φεύγει νωρίτερα”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα