Τσίπρας:Η ελάφρυνση του χρέους είναι αναγκαία και μπορεί να δημιουργήσει ένα εντελώς νέο κλίμα στην οικονομία

αρχείο λήψης

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας,από το βήμα της διημερίδας για την υγεία υπογράμμισε αναφερόμενος στην επικείμενη συνεδρίαση του Eurogroup ότι «Ίσως το πιο σημαντικό είναι η ημερήσια διάταξη καθώς για πρώτη φορά στην ατζέντα θα εισαχθεί το θέμα ελάφρυνσης του χρέους» ενώ παράλληλα επιτέθηκε στην προηγούμενη κυβέρνηση «που μιλούσε διαρκώς για βιώσιμο χρέος».

Παράλληλα,ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η ελάφρυνση είναι αναγκαία και μπορεί να δημιουργήσει ένα εντελώς νέο κλίμα στην οικονομία, «να δώσει ανάσα στα δημοσιονομικά της χώρας και σήμα ότι περνάμε σε έναν ενάρετο κύκλο που πλέον δεν θα μας απασχολούν οι περικοπές αλλά η παραγωγή πλούτου και ενίσχυσης των αδύναμων».

«Η προηγούμενη κυβέρνηση μιλούσε διαρκώς για βιώσιμο χρέος, η αξιωματική αντιπολίτευση δεν λέει κουβέντα, ίσως γιατί δεν έχει κάτι να πει» ανέφερε.

Δεσμεύτηκε ότι κάθε βήμα προς τα μπρος για την ελληνική οικονομία, όπως η ελάφρυνση του χρέους «θα μετασχηματίζεται σε συγκεκριμένες πολιτικές για αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης».

Δήλωσε αισιόδοξος και βέβαιος ότι «θα γίνουν τα απαραίτητα βήματα για να γυρίσει η χώρα σελίδα, να στηριχθεί στα πόδια της και να οικοδομήσουμε ένα μέλλον ισότητας».

«Παρότι η χώρα περνάει τον πιο δύσκολο κάβο, αυτή η κυβέρνηση ματώνει καθημερινά ε έναν δύσκολο αγώνα και έρχεται η στιγμή που θα φέρει αποτελέσματα» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «κάνουμε ήδη τομές, όπως με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση που αποτελεί νόμο του κράτους».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα