Τσίπρας:Βάζουμε τα θεμέλια για μια «βιώσιμη δίκαιη ανάπτυξη»(Βίντεο)

images (2)Ο πρωθυπουργός Αλ.Τσίπρας  μιλώντας σε συνέδριο του Economist,ανέφερε «έχουμε μια συμφωνία που μπορεί επιτέλους να δώσει προοπτική στην ελληνική οικονομία και στον ελληνικό λαό».

Παράλληλα,υπογράμμισε  ότι η κυβέρνηση επιμέρισε δίκαια τα βάρη της δημοσιονομικής προσαρμογής και τώρα βάζει τα θεμέλια για μια «βιώσιμη δίκαιη ανάπτυξη».

Επίσης,ο πρωθυπουργός τόνισε κατά την ομιλία του,πως το φετινό Συνέδριο του Economist λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο όπου η ελληνική οικονομία εισέρχεται σε εντελώς νέα φάση. ”Πρόκειται, μετά από πολύ καιρό, για μια περίοδο σταθερότητας και ανάκαμψης. Η χώρα βγαίνει από την εκκρεμότητα και προχωρά δυναμικά στην ανάκτηση του χαμένου χρόνου και στη διόρθωση των απωλειών που άφησε η βαθιά ύφεση των προηγούμενων έξι ετών”.

Παράλληλα,πρόσθεσε, ότι έχουμε μια συμφωνία που δίνει για πρώτη φορά περιθώρια αισιοδοξίας για την οριστική έξοδο από την κρίση και προοπτική στην ελληνική οικονομία και στον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό.

Αναφορικά με το ζήτημα του χρέους, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η δεσμευτική εγγύηση των εταίρων μας για άμεσες παρεμβάσεις ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του κι ο καθορισμός ανώτατου ορίου στην εξυπηρέτησή του της τάξης του 15% του ΑΕΠ ετησίως, στέλνουν ισχυρότατο μήνυμα στις αγορές και τους διεθνείς επενδυτές ότι η ανάπτυξη της Ελλάδας δεν θα παρεμποδίζεται από την εξυπηρέτηση του χρέους.”Αυτή είναι η πιο στέρεα έννοια βιωσιμότητας” υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα