Τρ.Αλεξιάδης:«Tο ΔΝΤ προσπαθεί να επαναφέρει μέτρα στο τραπέζι εκτός του πλαισίου της συμφωνίας του Ιουλίου»

kjlmjoiyiu«Σε αυτόν τον αγώνα χρειαζόμαστε την στήριξη των πολιτών και της κοινωνίας. Είναι ένας αγώνας στον οποίο εμείς πιστεύουμε, τον δίνουμε και χρειαζόμαστε την στήριξη των πολιτών. Την κριτική στήριξη, όχι την εν λευκώ εξουσιοδότηση, γι’ αυτό θέλουμε να συζητάμε με τους πολίτες», τόνισε επίσης, προσθέτοντας: «Θέλουμε να δώσουμε έναν αγώνα μαζί με τους πολίτες και την κοινωνία, διότι εμάς δεν μας στηρίζουν τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, τα ΜΜΕ και άλλοι που διαχρονικά στήριζαν τις προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες. Και θέλουμε να τον δώσουμε αυτόν τον αγώνα γιατί τον χρωστάμε ως Αριστερά στην κοινωνία και τους πολίτες».

Αναφερόμενος στο ΔΝΤ, σημείωσε πως προσπαθεί να επαναφέρει μέτρα στο τραπέζι παρότι είναι έξω από το πλαίσιο της συμφωνίας του Ιουλίου. «Αποδεικνύεται με τον πλέον χειροπιαστό και αδιαμφισβήτητο τρόπο ότι η τακτική των καθυστερήσεων και τότε και τώρα  προκειμένου να φτάσουν τα πράγματα στην ασφυξία και να υπάρχει απειλή πιστωτικού γεγονότος, ήταν στρατηγική επιλογή», σχολίασε.

Όπως πρόσθεσε, «εμείς θα τηρήσουμε κατά γράμμα τη συμφωνία που υπογράψαμε. Αλλά έως εδώ. Δεν πρόκειται να ζητήσουμε περισσότερα αλλά ούτε και να δώσουμε ούτε ένα χιλιοστό παραπάνω από όσα αυτή η συμφωνία περιλαμβάνει».

Σχετικά με την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση στα θέματα διαπραγμάτευσης, τόνισε πως προέρχεται πρώτα από όλα από πολιτικές δυνάμεις «που στήριξαν τη συμφωνία τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, την ψήφισαν αλλά τώρα κάνουν κριτική που έρχεται η ώρα να την υλοποιήσουν». Επίσης, έκανε λόγο και για άλλες πολιτικές δυνάμεις που «κριτικάρουν τα επιμέρους μέτρα» αλλά όπως είπε πρέπει να απαντήσουν στο συνολικό πολιτικό ερώτημα «υπάρχει άλλη εναλλακτική πολιτική λύσης;». «Εμείς δεν επιλέξαμε να αποφύγουμε τα προβλήματα, αλλά να συγκρουστούμε με αυτά», τόνισε επίσης.
Απαντώντας στην κριτική «είσαστε ίδιοι», ο Τρύφων Αλεξιάδης, έφερε παραδείγματα από θέματα της φοροδιαφυγής όπως στον χειρισμό των λιστών Λαγκάρντ και Μπόγιας αλλά και στην περίπτωση των Panama papers, παραδείγματα που όπως τόνισε «αποδεικνύουν πως δεν είμαστε καθόλου ίδιοι αλλά και τι θα γινόταν αν στα πράγματα ήταν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ».

Πηγή

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα