Τρ. Αλεξιάδης: Ψευδή τα δημοσιεύματα που μιλούν για επιβάρυνση στον ΕΝΦΙΑ

Στα δήθεν «αντικειμενικά» site για τον επερχόμενο ΕΝΦΙΑ αναλύουν… επιβαρύνσεις, όταν 85% των φυσικών προσώπων και 86% των επιχειρήσεων και νομικών προσώπων θα έχουν είτε μείωση είτε μηδενική μεταβολη, ένα παράδειγμα κυβερνητικής παρέμβασης για δίκαιη κατανομή βαρός όπως επιτάσσει το Σύνταγμα, τόνισε ο πρώην αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Βαγγέλη Καραγεώργο.

 

«Καταλαβαίνω την αγωνία της ΝΔ μην τυχόν και αποφύγουμε την μείωση των συντάξεων, αλλά η δική μου πολιτική και οικονομική εκτίμηση είναι ότι, αν συνεχίσουμε να ακολουθούμε μία πολιτική αύξησης εσόδων είτε από φορείς κοινωνικής ασφάλισης είτε από τα φορολογικά έσοδα, μπορούμε να έχουμε θεαματικά αποτελέσματα και εκεί πρέπει να στραφεί η πολιτική περισσότερο το επόμενο χρονικό διάστημα».

«Πρέπει να συνεχιστεί σίγουρα και μία πολιτική ενίσχυσης της οικονομίας, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δώσουμε ένα λάθος σήμα στις αγορές, πρέπει να ενισχυθεί η αναπτυξιακή κατεύθυνση της οικονομίας. Από την άλλη, να δούμε πώς διαχειριζόμαστε τα του οίκου μας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον ΕΝΦΙΑ. Εάν μπείτε στα δήθεν “αντικειμενικά” site, μιλούν για επιβάρυνση και αναλύουν ποιοι θα επιβαρυνθούν. Εάν λοιπόν κάτσει κάποιος και το ψάξει, θα δείτε πόσο ψευδή είναι τα δημοσιεύματα. Ο ΕΝΦΙΑ που θα βγει τώρα, για το 85% των πολιτών δεν θα έχει καμία μεταβολή ή θα έχει μείωση, το 23% θα έχει μείωση και το 62% δεν θα δει καμία μεταβολή».

Το 86% των νομικών προσώπων, επιχειρήσεων κτλ., δεν θα δει καμία μεταβολη ή θα δει μείωση … από το 14% που θα δει αύξηση, περίπου 5% θα δει αύξηση ως 50 ευρώ, δηλαδή κάτι ανεπαίσθητο για κάποιες επιχειρήσεις. Είναι παράδειγμα για το πού πρέπει να παρέμβει μία κυβέρνηση με αριστερό πρόσημο, για πιο αποτελεσματική είσπραξη δημοσίων εσόδων και δίκαιη κατανομή φορολογικών βαρών. Όχι όπως λέει το “Κεφάλαιο” του Μαρξ ή κάποιο κείμενο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όπως λέει το ίδιο το Σύνταγμά μας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα