Τρ.Αλεξιάδης: Ο ΕΝΦΙΑ είναι η επιτομή της πολιτικής υποκρισίας της αντιπολίτευσης

aleksiadis-oi-foroi-sta-tsigara-exoun-xtupisei-ta-esoda.w_hrΟι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου δεν περιλαμβάνουν νέα μέτρα αλλά αποτελούν την εξειδίκευση των μέτρων που συμφωνήθηκαν το καλοκαίρι, ανέφερε κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή στη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, και επέκρινε τα κόμματα της αντιπολίτευσης τα οποία, όπως είπε, ψήφισαν την συμφωνία το καλοκαίρι «και τώρα μας καταγγέλλουν».

Συνεχίζοντας χαρακτήρισε τον ΕΝΦΙΑ, «επιτομή της πολιτικής υποκρισίας της αντιπολίτευσης» και πρόσθεσε, ότι έξι εκατ. νοικοκυριά θα πληρώσουν τα ιδία ή και λιγότερα, ενώ 600,000, που έχουν μεγάλη ή πολύ μεγάλη περισσότερα.

«Αυτή είναι η διαφορά μας, εμείς ενδιαφερόμαστε για τα 6 εκατ. κι εσείς για τις 600.000» είπε.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επανήλθε στο θέμα της τροπολογίας για τις τριγωνικές συναλλαγές, και έκανε λόγο για χαριστικές πράξεις που εξυπηρετούσαν τη διαπλοκή και εγκάλεσε τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννη Κουτσούκο για εκφράσεις που είχε αναφέρει εναντίον του κατά τη χθεσινή συνεδρίαση. Ο κ. Κουτσούκος ο οποίος κατά το παρελθόν είχε καταψηφίσει την επίμαχη τροπολογία, είπε ότι η χθεσινή μέρα ήταν φορτισμένη και «ειπώθηκαν πράγματα που δεν τιμούν το Κοινοβούλιο», και αναγνώρισε ότι χρησιμοποίησε εκφράσεις, οι «οποίες ΄ήταν του καφενείου».

Ζήτησε τέλος από τον κ. Αλεξιάδη να φέρει ρύθμιση και να καταργήσει την τροπολογία «με μια γραμμή».

«Δεν έχει νόημα, καθώς μιλάμε για υποθέσεις που έχουν τακτοποιηθεί. Το έγκλημα δυστυχώς έγινε, το Δημόσιο έχασε εκατοντάδες εκατ. ευρώ και κάποιοι φέρουν την πολιτική ευθύνη γι’ αυτό» κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα