Τρ. Αλεξιάδης: Θέλουμε ένα Δημόσιο που θα υπηρετεί την κοινωνία

«Εμείς δεν είμαστε υπέρ ενός Δημοσίου που θα εξυπηρετεί οικονομικά, πολιτικά, συνδικαλιστικά ή άλλα συμφέροντα όπως γινόταν στο παρελθόν» τονίζει σε συνέντευξή του το μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφων Αλεξιάδης

Για την κατάσταση στην Οικονομία:   Ας αφήσουμε στην άκρη τι λέει η Κυβέρνηση και τι η αντιπολίτευση. Ας δούμε την πραγματικότητα και τι λένε τα στοιχεία. Δηλαδή ότι έχει κλείσει οριστικά το θέμα των μειώσεων στις συντάξεις και διαψεύσθηκαν όσοι έλεγαν τα αντίθετα. Ότι έχουμε αύξηση στις τιμές των διαμερισμάτων για το 2018, στην Αττική 3,7% και πανελλαδικά 2,5% (Γ’ τρίμηνο έτους). Ότι αυξήθηκαν στο 13,3% οι οικοδομικές άδειες τον Αύγουστο σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.  Δεν είναι στοιχεία του ΣΥΡΙΖΑ αλλά της Τράπεζας της Ελλάδος.  Σε σχέση με την εισπραξιμότητα φόρων, τα στοιχεία επίσης δείχνουν ότι πάμε καλύτερα από τις άλλες χρονιές. Έχει μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των ΑΦΜ, με χρέη στην εφορία. Επειδή ακούγονται πολλά για τις κατασχέσεις λογαριασμών. Κάποτε οι κατασχέσεις γινόταν με επιστολή που έστελνε η εφορία σε 15-20 τράπεζες. Τώρα γίνεται με ένα e-mail της εφορίας σε 4 τράπεζες, γι’ αυτό και είναι πιο γρήγορο και αποτελεσματικό και φυσικά αφορά κάθε ποσό ακόμη και τα μικρά.

 Πολλά προβλήματα στην οικονομία παραμένουν ακόμα διότι τελείωσε η βαρβαρότητα της περιόδου των μνημονίων, δεν τελείωσε η οικονομική κρίση. Η οικονομική κρίση είναι ακόμα εδώ και θα μας ταλαιπωρεί για πολύ καιρό ακόμη. Αν δεν ακολουθήσουμε μία συνετή οικονομική πολιτική, υπάρχει περίπτωση να καθυστερήσουμε να βγούμε. Εμείς κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να βγούμε από την κρίση και αυτή η πολιτική που ακολουθούμε έχει αποτελέσματα. Αν κάποιος έχει άλλη πρόταση, ας την καταθέσει επιτέλους δημόσια. Από την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησε το 4ο μνημόνιο, όπως είπε ο ΠΘ στη βουλή, ξεκίνησε με το νομοσχέδιο επιστροφής των αναδρομικών, χθες κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τα ασφαλιστικά. 250.000 μη μισθωτοί θα προστεθούν σε αυτούς που θα δουν μειωμένες εισφορές, από το 20 στο 13,3% στους ελεύθερους επαγγελματίες και από το 18 στο 12% για τους αγρότες.

 Σχετικά με την εξαγγελία προσλήψεων στο Δημόσιο:  Εμείς θέλουμε να ανακουφίσουμε τους πολίτες και την κοινωνία από τις πολιτικές που κόστισαν  τα προηγούμενα χρόνια (όσο μπορούμε μέσα στο δημοσιονομικό πλαίσιο). Η ΝΔ και οι γύρω από αυτήν, θέλουν ακριβώς το αντίθετο. Εμείς δεν είμαστε υπέρ ενός Δημοσίου που θα εξυπηρετεί οικονομικά, πολιτικά, συνδικαλιστικά ή άλλα συμφέροντα όπως γινόταν στο παρελθόν. Είμαστε υπέρ ενός Δημοσίου που θα είναι αποτελεσματικό και θα εξυπηρετεί τον πολίτη. Μπορεί κάποιος πολιτικός ή δημοσιογράφος να μας πεί έστω μία υπηρεσία που περισσεύει προσωπικό; Εγώ μπορώ να πω το παράδειγμα εκατοντάδων υπηρεσιών που έχουν μειωμένο προσωπικό. Θα αποκτήσουμε κάποτε ένα κράτος που θα διαθέτει (ως ποσοστό του πληθυσμού), περισσότερους τελωνειακούς και εφοριακούς από Γαλλία, Γερμανία κλπ επειδή έχουμε μεγαλύτερη φοροδιαφυγή και λαθρεμπόριο; Όταν έχουμε περιπτώσεις νομών που ο επενδυτής τουριστικών μονάδων πρέπει να περιμένει 2 και 3 χρόνια για πολεοδομική άδεια (λόγω έλλειψης προσωπικού), αυτό συνεισφέρει θετικά ή αρνητικά στην ανάπτυξη;

Δεν έχουμε μία λογική προσλήψεων ή παράλογων ικανοποιήσεων πολιτικών ρουσφετιών. Δεν διεκδικούμε στο θέμα του Δημοσίου ένα Δημόσιο το οποίο θα υπηρετεί την εκάστοτε κυβέρνηση. Θέλουμε ένα Δημόσιο που θα υπηρετεί την κοινωνία. Σε καμία περίπτωση εμείς δεν επαναλαμβάνουμε αυτό που έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Εμείς θέλουμε ένα κράτος χωρίς κομματικές και πολιτικές παρεμβάσεις.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα