Τρόμος στο Βόρειο Λονδίνο: Ακροδεξιός «χτύπησε» τέμενος με βαν – Τουλάχιστον ένας νεκρός(Βίντεο)

Συναγερμός σήμανε για άλλη μια φορά στις αρχές του Λονδίνου, όταν βαν έπεσε πάνω σε περαστικούς κοντά στο τέμενος του Βόρειου Λονδίνου, με αποτέλεσμα να υπάρξει τουλάχιστον ένας νεκρός και δέκα τραυματίες.

Πολλοί ερμηνεύουν πως η επίθεση είχε ρατσιστικά κίνητρα.

«Υπάρχει ένας νεκρός από το περιστατικό αυτό», ανέφερε σε ανακοίνωσή της, η αστυνομία, που ανακοίνωσε επίσης, ότι οκτώ άτομα μεταφέρθηκαν σε τρία διαφορετικά νοσοκομεία, ενώ άλλοι δύο άνθρωποι έλαβαν τις πρώτες βοήθειες στο σημείο του συμβάντος.

Ο 48χρονος οδηγός που απομονώθηκε από το πλήθος, συνελήφθη από την αστυνομία, ενώ οδηγήθηκε στο νοσοκομείο, όπου και θα εξεταστεί από ψυχιάτρους.

Το περιστατικό αυτό, εντοπίζεται ως πιθανή τρομοκρατική επίθεση από την αστυνομία, σύμφωνα με την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

Σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter του Μουσουλμανικού Συμβουλίου της Βρετανίας, ο οδηγός ενός μικρού φορτηγού παρέσυρε πιστούς που έβγαιναν από το ισλαμικό τέμενος στην περιοχή του πάρκου.

Το Μουσουλμανικό Συμβούλιο της Βρετανίας δηλώνει ότι ο οδηγός του βαν έπεσε σκόπιμα πάνω στους πιστούς στο Βόρειο Λονδίνο.

Σύμφωνα με το συμβούλιο, το περιστατικό αυτό, αποτελεί μία ένδειξη ισλαμοφοβίας και καλεί τις αρχές να αυξήσουν τα μέτρα ασφάλειας έξω από τεμένη.

O δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν δήλωσε ότι πρόσθετες αστυνομικές μονάδες έχουν διατεθεί για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας στις τοπικές κοινότητες του Λονδίνου και ειδικά σε αυτές που γιορτάζουν το Ραμαζάνι.

Παράλληλα, χαρακτήρισε την επίθεση στο πάρκο Φίνσμπουρι ως μία επίθεση κατά όλων των κοινών αξιών, για ανοχή, ελευθερία και σεβασμό.

Οσον αφορά τον δράστη, ο 48χρονος Tommy Robinson φέρεται να είναι ακροδεξιός αφού λίγες μέρες πριν είχε αναρτήσει βίντεο που απειλούσε τους μουσουλμάνους.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα