Τρόμος στην Τζακάρτα-Τουλάχιστον έξι νεκροί από επιθέσεις αυτοκτονίας(Βίντεο)

jakarΛίγες μέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, ο τρόμος καταλαμβάνει και τη Τζακάρτα. Το πρωί της Πέμπτης (14.01.2016) σημειώθηκε μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων στην πρωτεύουσα της Ινδονησίας, ενώ ακολούθησε και ανταλλαγή πυροβολισμών.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός κάνει λόγο για έξι νεκρούς και άγνωστο αριθμό τραυματιών με αστυνομικές πηγές να αναφέρουν ότι το μπαράζ των επιθέσεων σχετίζεται με το Ισλαμικό Κράτος.

Τρεις από τους βομβιστές αυτοκτονίας πυροδότησαν τους εκρηκτικούς μηχανισμούς τους σε Starbucks ενώ άλλοι δύο ένοπλοι επιτέθηκαν σε αστυνομικό τμήμα όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στο Associated Press.

Ένα από τα σημεία όπου εξερράγησαν εκρηκτικοί μηχανισμοί είναι το εμπορικό κέντρο Σαρινά, που βρίσκεται κοντά στο προεδρικό παλάτι και τα γραφεία του ΟΗΕ. Σύμφωνα με το BBC, εκρήξεις σημειώθηκαν και κοντά στις πρεσβείες της Τουρκίας και του Πακιστάν.

Μετά την πρώτη έκρηξη ακολούθησε σφοδρή ανταλλαγή πυροβολισμών για τουλάχιστον 1,5 ώρα στους δρόμους της ινδονησιακής πρωτεύουσας.

Η αστυνομία έχει δώσει εντολή στους πολίτες να μείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους. Ο Τζέρεμι Ντάγκλας, αξιωματούχος του ΟΗΕ, βρέθηκε 150 μέτρα από μια από τις εκρήξεις. «Αμέσως τρέξαμε μέσα στο κτίριο. Ακούσαμε και τρίτη έκρηξη. Μέχρι να ανέβουμε στα γραφεία στον 10 όροφο ακούσαμε και τέταρτη και πέμπτη και έκτη. Μετά ξεκίνησε ανταλλαγή πυροβολισμών στους δρόμους» είπε στο BBC.

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα