Τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη με δεκάδες νεκρούς(Φώτο+Βίντεο)

Συναγερμός, έχει σημάνει στις αρχές ασφαλείας της Ισπανίας, καθώς νωρίτερα το απόγευμα ένα φορτηγάκι (μίνι βαν), έπεσε με ταχύτητα πάνω σε πλήθος ανθρώπων στην κεντρική τουριστική περιοχή της Βαρκελώνης Placa Catalunya, τραυματίζοντας αρκετά άτομα.  Η αστυνομία επιβεβαίωσε πριν λίγα λεπτά, ότι υπάρχουν νεκροί, αλλά δεν κάνει καμμία αναφορά στον ακριβή αριθμός τους, έτσι οι πληροφορίες για τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών είναι μέχρι στιγμής συγκεχυμένες με τις νεώτερες να κάνουν λόγο για δεκατρείς νεκρούς.

Η ισπανική αστυνομία επιβεβαίωσε πριν από λίγο ότι το περιστατικό με το φορτηγάκι που έπεσε πάνω σε πεζούς στη Βαρκελώνη είναι “τρομοκρατική ενέργεια”.

Σύμφωνα με την LaVanguardia, οι δράστες είναι δύο, οπλισμένοι και διέφυγαν πεζοί, ώστε στη συνέχεια να κατευθυνθούν σε ένα εστιατόριο και να κλειδωθούν μέσα. Σύμφωνα με ισπανικά μέσα, οι αρχές πλέον αντιμετωπίζουν το εξελισσόμενη γεγονός στο εστιατόριο, ως κατάσταση ομηρείας.

“Σφοδρή σύγκρουση στη Ράμπλας της Βαρκελώνης, όταν ένα πρόσωπο που οδηγούσε ένα βανάκι έπεσε πάνω σε ανθρώπους, πολλοί τραυματίες”, επισήμανε η υπηρεσία επικοινωνίας της αστυνομίας της Καταλονίας.

O Πρωθυπουργός της Ισπανίας Μ. Ραχόι, δήλωσε μέσω twitter ότι «προτεραιότητα μας είναι οι τραυματίες».

Η περιοχή αυτή την ώρα αποκλειστεί. Επιπλέον, πέντε ασθενοφόρα και είκοσι περιπολικά της αστυνομίας έχουν σπεύσει στην περιοχή, μετέδωσε ο ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

Παράλληλα, οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών ζήτησαν να κλείσουν το μετρό και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς κοντά στην περιοχή του περιστατικού.

  

        

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα