Τρομοκράτη χαρακτηρίζει τώρα τον Άσαντ ο Ερντογάν

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε τρομοκράτη τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ. Δήλωσε πως είναι αδύνατο να συνεχιστούν μαζί του οι συριακές ειρηνευτικές προσπάθειες.

«Ο Άσαντ είναι αναμφίβολα ένας τρομοκράτης που ασκεί κρατική τρομοκρατία», δήλωσε ο Ερντογάν σε τηλεοπτική συνέντευξή του με τον τυνήσιο ομόλογό του Μπέτζι Καΐντ Εσεμπσί στην Τύνιδα.

«Είναι αδύνατο να συνεχίσουμε με τον Άσαντ. Πώς μπορούμε να αγκαλιάσουμε το μέλλον με έναν σύρο πρόεδρο, ο οποίος έχει σκοτώσει σχεδόν ένα εκατομμύριο από τους πολίτες του;», τόνισε.

Συμφωνεί η Τουρκία όπως και το Ιράν με την προσπάθεια της Ρωσίας να ξεκινήσουν οι ειρηνευτικές διαδικασίες ανάμεσα στις δυνάμεις της αντιπολίτευσης και την πλευρά του Άσαντ.

Οργανώσεις ανταρτών που δρουν στη Συρία κατήγγειλαν τη Δευτέρα την προσεχή σύγκληση του λεγόμενου συριακού εθνικού διαλόγου στο Σότσι, υποστηρίζοντας ότι η Ρωσία επιδιώκει να παρακάμψει τη διαδικασία της Γενεύης, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, και καταγγέλλοντας ότι η Μόσχα διαπράττει εγκλήματα πολέμου στη χώρα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα