Τριανταφυλλίδης: «Εκπέμπει αυτοπεποίθηση η ελληνική εξωτερική πολιτική»

«Το μήνυμα από τη Λευκωσία είναι πως εκπέμπει πλέον αυτοπεποίθηση η ελληνική εξωτερική πολιτική, με βασικό αρχιτέκτονα τον Νίκο Κοτζιά, τον οποίο οι Κύπριοι αδελφοί μας θα τον τιμήσουν στις 23 Σεπτεμβρίου, στη Νέα Υόρκη» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού στη Βουλή των Ελλήνων, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 Fm».

Ο κ. Τριανταφυλλίδης αναφέρθηκε στα θέματα αποδήμων που συζητήθηκαν στο πλαίσιο του 19ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Αποδήμων, που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία.

«Το μήνυμα της αυτοπεποίθησης πρέπει να πολλαπλασιαστεί και αυτό είναι το μήνυμα που πήραν στις βαλίτσες τους οι απόδημοι Κύπριοι από όλο τον κόσμο, γιατί είναι τεράστιας ιστορικής σημασίας η εξέλιξη στο Κυπριακό» είπε ο κ. Τριανταφυλλίδης.

Όπως τονίστηκε, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στους νέους αποδήμους και θα ενισχυθούν προγράμματα που να αφορούν την εκμάθηση της γλώσσας και της ιστορίας.

Κατά την παρουσία του στη Λευκωσία συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, τον επίτροπο Προεδρίας για ανθρωπιστικά θέματα και θέματα αποδήμων, Φώτη Φωτίου, την προεδρεύουσα της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου, Σκεύη Κουκουμά, τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων (ΠΟΜΑΚ), Ανδρέα Παπαευριπίδου, τον πρόεδρο ΠΣΕΚΑ, Φιλίπ Κρίστοφερ και την πρόεδρο της Παγκόσμιας Κυπριακής Νεολαίας, Αντωνία Μιχαηλίδη.

Επίσης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφτηκε τα Φυλακισμένα Μνήματα, εξηγώντας πως αυτό που τα συνδέει με τη δουλειά που γίνεται σε ό,τι αφορά τα θέματα απόδημου Ελληνισμού, είναι στον πρόλογο του βιβλίου του Μενέλαου Λουντέμη «Οι ήρωες κοιμούνται ανήσυχοι».

«Δεν είναι μόνο ότι σε πλημμυρίζουν τα συναισθήματα στα Φυλακισμένα Μνήματα, αλλά δείχνει το χθες και την πορεία του αύριο» υποστήριξε ο κ. Τριανταφυλλίδης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα