Τριήμερη αναβολή για τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς

ÁËÅÎÁÍÄÑÏÕÐÏËÇ - ÓÔÁ ÄÉÊÁÓÔÇÑÉÁ ÏÉ ÔÏÕÑÊÏÉ ÓÔÑÁÔÉÙÔÉÊÏÉ, ÐËÇÑÙÌÁ ÊÁÉ ÅÐÉÂÁÉÍÏÍÔÅÓ ÔÏÕ ÓÔÑÁÔÉÙÔÉÊÏÕ ÅËÉÊÏÐÔÅÑÏÕ  (EUROKINISSI/ÐÁÍÁÃÉÙÔÁ ÔÓÉÊÁÊÇ)Τριήμερη αναβολή της αυτόφωρης διαδικασίας ζήτησαν και πήραν οι οκτώ συλληφθέντες Τούρκοι στρατιωτικοί, που οδηγήθηκαν τη Δευτέρα στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης.
Οι οκτώ συλληφθέντες αιτήθηκαν τριήμερης αναβολής με το αιτιολογικό της καλύτερης προετοιμασίας της κατάθεσής τους, αίτημα που αποδέχθηκε η δικαστής. Ως εκ τούτου, το αυτόφωρο θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη, στις 12:00.

Στο μεταξύ, οι οκτώ κρατούμενοι επρόκειτο να οδηγηθούν το πρωί στην υπηρεσία ασύλου, μετά την υποβολή, ηλεκτρονικά, το βράδυ του Σαββάτου, της αίτησης χορήγησης πολιτικού ασύλου, για την πραγματοποίηση των προβλεπόμενων συνεντεύξεων επί τους αιτήματός τους.

Ωστόσο, προηγήθηκε η προσαγωγή τους στο δικαστήριο κι ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό -έως στιγμής- πότε θα πραγματοποιηθεί αυτό το «ραντεβού» με την υπηρεσία ασύλου.
Οι συλληφθέντες θα παραμείνουν κρατούμενοι στο Κέντρο Κράτησης Φερών.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης απέδωσε την Κυριακή τις κατηγορίες της παράνομης εισόδου στη χώρα, της ηθικής αυτουργίας στην παράνομη πτήση για τους επτά κατηγορουμένους και της εκτέλεσης παράνομης πτήσης στον ελληνικό χώρο, που βαρύνει τον πιλότο του ελικοπτέρου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα