Τρεις startup θα κάνουν ποδαρικό στο Equifund

Τρεις ελληνικές επιχειρήσεις κάνουν ποδαρικό στο Equifund το Fund of Funds που θα τρέχει στην ελληνική επιχειρηματική σκηνή το επόμενο διάστημα και η επίσημη παρουσίαση του οποίου έγινε χθες στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Συγκεκριμένα όπως ανακοινώθηκε από τη σκηνή του ιδρύματος Marathon VC και Uni.Fund έχουν ήδη δρομολογήσει τις τρεις πρώτες επενδύσεις σε ελληνικές επιχειρήσεις.

Το Marathon VC, που στοχεύει σε επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αρχικό στάδιο επένδυσε πρόσφατα στην ελληνική νεοφυή καινοτόμο εταιρεία επιχειρηματικού λογισμικού Cube Revenue Management, ενώ όπως δήλωσε οκ. Γιώργος Τζιραλής, εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ανακοινωθεί και μια νέα χρηματοδότηση. Να υπενθυμίσουμε ότι η Cube Revenue Management είχε συστηθεί για πρώτη φορά στο νεοφυές επιχειρηματικό κοινό κατά τον περσινό διαγωνισμό MITEF Greece.

Το ποσό της επένδυσης το οποίο δεν έχει επισήμως ανακοινωθεί θα χρησιμοποιηθεί για τόσο για την μεγέθυνση της πελατειακής βάσης στις ξένες αγορές της Ευρώπης και της Αμερικής όσο και για την διεύρυνση της ομάδας.

Να σημειωθεί ότι η Cube η οποία ειδικεύεται στη διαχείριση εσόδων σε μεγαλες εταιρείες έχει ήδη στο χαρτοφυλάκιό της επιχειρήσεις του Fortune 500 με εγκατεστημένη βάση χιλιάδων χρηστών και δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 20 χώρες στην Ευρώπη.

Πέρα από την Cube Revenue Management, βέβαια, το Marathon VC ετοιμάζεται για μια ακόμα επένδυση, την οποία σύμφωνα με τα όσα είπε από σκηνής ο κ. Τζιραλής αναμένεται να ανακοινώσει άμεσα τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τον ίδιο το Marathon VC, θα επενδύει από 500 χιλ. ευρώ έως 1 εκατ. ευρώ σε εταιρείες, αποκτώντας ποσοστό της τάξης του15% με 20%.

Όσον αφορά στο Uni.fund, ετοιμάζεται κι αυτό να προχωρήσει στην επένδυση σε μια ελληνική startup με διεθνές όραμα. Το Uni.Fund, έχει αρχικό κεφάλαιο ύψους 30 εκατ. ευρώ και θα προχωρήσει σε επενδύσεις από 250 χιλ. ευρώ έως 1,5 εκατ. ευρώ τόσο σε pre-seed όσο και σε seed startups.

Πέρα από το Υπερταμείο Equifund, στο Uni.Fund συμμετέχουν και άλλοι ιδιώτες επενδυτές, όπως η Εθνική Τράπεζα, η VivaWallet και το Ίδρυμα Ωνάση, το οποίο όπως ανακοινώθηκε και χθες από τον πρόεδρό του σκοπεύει να αφήσει στην άκρη τον κοινωφελή του χαρακτήρα και να συμμετάσχει το ίδιο ως επενδυτής στο συγκεκριμένο project.

Το Equifund

Να υπενθυμίσουμε ότι το EquiFund ξεκινά με «κουμπαρά» ύψους 300 εκατ. ευρώ., τα οποία μετά τη μόχλευση αναμένεται να φτάσουν περί το μισό εκατομμύριο.

Συγκεκριμένα το ελληνικό δημόσιο συμμετέχει με 200 εκατ. ευρώ, το EIF με 60 εκατ. ευρώ και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (EIB) ενώ 40 εκατ. ευρώ έρχονται από το Σχέδιο Γιούνκερ.

Το EquiFind χωρίζεται σε 9 υποταμεία που εστιάζουν σε τρεις πυλώνες ανάλογα με το είδος, το μέγεθος και τον χαρακτήρα των επιχειρήσεων, και στόχος του είναι η προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων σε όλα τα επενδυτικά στάδια της επιχειρηματικότητας, από τις νεοφυείς επιχειρήσεις που βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο μέχρι και τις ώριμες προς επέκταση επιχειρήσεις, τόσο στην πρωτεύουσα όσο και στην επαρχία.

 

insider.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα