Τρεις Παλαιστίνιοι νεκροί από ιασραηλινά πυρά σε Γαζά και Ιερουσαλήμ

Τρεις Παλαιστίνιοι έπεσαν νεκροί από ισραηλινά πυρά σε Ιερουσαλήμ και Γάζα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ισραηλινής αστυνομίας και του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας.

Συγκεκριμένα, ένας Παλαιστίνιος, οπλισμένος με μαχαίρι, σκοτώθηκε σήμερα κοντά στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ όταν επιχείρησε να εξαπολύσει επίθεση, με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείαςνα αναφέρει ότι ενημερώθηκε για αυτήν την υπόθεση, διευκρινίζοντας ότι το θύμα δέχθηκε πυρά.

Λίγο νωρίτερα, άλλοι δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών κοντα στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας, οι δύο Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στο ύψος της μεθοριακής διάβασης του Ερέζ.

Το Ισραήλ άνοιξε και πάλι στις 13 Σεπτεμβρίου τη μοναδική μεθοριακή διάβαση η οποία είχε παραμείνει κλειστή επί μία εβδομάδα λόγω ταραχών.

Τουλάχιστον 183 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους από ισραηλινά πυρά από τις 30 Μαρτίου, όταν ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις τους με αίτημα την άρση του αποκλεισμού της Γάζας και την επιστροφή των προσφύγων στα εδάφη από τα οποία εκδιώχθηκαν όταν ιδρύθηκε το Ισραήλ, πριν από 70 χρόνια.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα