Τρεις μέρες χωρίς νερό το hotspot της Κω

metanastes-mitilini-708_1Τη στιγμή του ο υδράργυρος έχει φράσει στο κόκκινο λόγω του καύσωνα, το hotspot προσφύγων στην Κω παραμένει χωρις νερό. Την καταγγελία έκανε ο δήμος Κω μέσω σχετικής ανακοίνωσης. Μάλιστα εκτός αυτού, η ανακοίνωση αποκαλύπτει ότι ευθύνη για το σχετικό πρόβλημα έχει η εταιρεία που ανέλαβε την κατασκευή του δικτύου υδροδότησης

Ο δήμος Κω κατηγορεί τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες, ότι δεν ενημέρωσαν σχετικά με τη βλάβη, με απώτερο σκοπό να δημιουργηθεί ένταση μεταξύ των προσφύγων που δεν θα είχαν νερό και να δημιουργηθεί έτσι μια γενικότερη αναστάτωση στο νησί.

«Η ανευθυνότητα τους ξεπερνάει κάθε όριο. Έφτιαξαν ένα hot spot, χωρίς εξοπλισμό, ζητώντας από τους ξενοδόχους του νησιού να το εξοπλίσουν. Και τώρα αποκαλύπτεται ότι υπάρχει ένα πολύ πιο σοβαρό πρόβλημα, όπως αυτό της υδροδότησης.

Κατά τα άλλα, ο αρμόδιος υπουργός κ. Τόσκας, όταν δεν υβρίζει τη δημοτική αρχή και τους πολίτες της Κω, έχει το θράσος να μας κουνάει και το δάχτυλο» αναφέρει ο δήμος, οποίος ξεκαθαρίζει πως «για το πρόβλημα αυτό δεν έχει την παραμικρή ευθύνη η ΔΕΥΑΚ αφού όπως επιβεβαιώνουν οι τεχνικοί της, το πρόβλημα οφείλεται σε αστοχίες της εταιρείας που ανέλαβε την κατασκευή του δικτύου υδροδότησης στο hot spot».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, ο δήμος ενημερώθηκε, προφορικά, για το πρόβλημα από την αστυνομική διεύθυνση και όχι από την αρμόδια αρχή, ενώ με εντολή του δημάρχου κ.Κυρίτση, έγιναν μεταφορές νερού με βυτιοφόρα καθότι η αποστέρηση του θα μπορούσε να οδηγήσει σε εξέγερση αυτών των ανθρώπων, που κάποιοι κρατούν εγκλωβισμένους στην Κω. Ο Δήμος Κω καλεί τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Μέχρι σήμερα όλοι αυτοί δεν είχαν ούτε τη στοιχειώδη πρόνοια να ενημερώσουν το Δήμο για το πρόβλημα υδροδότησης του hot spot.

Πηγή: Kosnews24.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα