Τρεις αλλαγές στον αναπτυξιακό νόμο ανακοίνωσε ο Σταθάκης

ImageHandler (1)O υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης , μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, προανήγγειλε τρεις αλλαγές στον αναπτυξιακό νόμο. Το νομοσχέδιο συζητείται σήμερα και αύριο Τετάρτη στη Βουλή και θα ψηφιστεί το αργότερο έως την Πέμπτη, ημέρα κατά την οποία ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει στο Μουσείο της Ακρόπολης για το αναπτυξιακό σχέδιο της χώρας.

Ο κ. Σταθάκης μεταξύ άλλων ανακοίνωσε τη μείωση του χρόνου αποπληρωμής επιδοτήσεων από επτά σε πέντε χρόνια για συγκεκριμένες κατηγορίες επενδυτικών σχεδίων. Επίσης, το ενδεχόμενο τροποποίησης της γενικής υποχρέωσης μετατροπής των βιβλίων από β’ σε γ’ κατηγορία και την αναπροσαρμογή των επτά ετήσιων δόσεων αποπληρωμής επιδοτήσεων.

Ο υπουργός Οικονομίας προσδιόρισε τα χαρακτηριστικά της «δίκαιης ανάπτυξης», λέγοντας ότι «σημαίνει ανάπτυξη ικανή να βγάλει τη χώρα από την κρίση και να μοιράσει δίκαια τα οφέλη από την ανάπτυξη στις διάφορες κοινωνικές ομάδες».

Τα χαρακτηριστικά της, όπως είπε, θα είναι:

οι υπηρεσίες με βάση την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, το οποίο αποτελεί το «μεγάλο πλεονέκτημα» της χώρας

η εξωστρέφεια που σημαίνει «ενίσχυση των παραγωγικών κλάδων και της παραγωγής συνολικά, όπως και των κλάδων της τεχνολογίας».

Ο κ. Σταθάκης ανακοίνωσε ακόμη την σύσταση Αναπτυξιακού Συμβουλίου, που θα είναι, όπως είπε, ένας θεσμός που:

θα εμπλουτίζει το αναπτυξιακό σχέδιο και

θα είναι χώρος διαλόγου μαζί με τους κοινωνικούς εταίρους.

Παράλληλα απάντησε στην κριτική της Ν.Δ.. «Η ιδέα ότι κινούμαστε με αποκλειστικό κριτήριο ότι θέλουμε την εξουσία, είναι άδικη ειδικά όταν γίνεται από δυνάμεις που επί μακρόν κυβέρνησαν τον τόπο. Οι περισσότεροι από μας θα την είχαμε την εξουσία από αλλού αν θέλαμε», είπε ο υπουργός Οικονομίας και πρόσθεσε απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση: «Αυτή η κυβέρνηση, αντίθετα με κάθε έννοια καταστροφολογίας θεωρεί ότι έκλεισε ένας κύκλος και ανοίγει ένας άλλος. Όσες και να είναι οι καταστροφολογικές προβλέψεις και οι κριτικές ότι έχουμε μία ανίκανη κυβέρνηση, ένα είναι σίγουρο: ότι θα προχωρήσουμε χωρίς εσάς».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα