Τραμπ: «Fake news» η χρήση του προσωπικού email της Ιβάνκα

Στα «fake news», από την «πολύ αθώα χρήση», πέρασε ο Ντόναλντ Τραμπ κάνοντας στροφή 180 μοιρών όσον αφορά τη χρήση του προσωπικού email της κόρης του Ιβάνκα για τον συντονισμό κυβερνητικών υποθέσεων.

Το θέμα ανέδειξε η «Washington Post» τη Δευτέρα, αναφέροντας ότι η κόρη του Αμερικανού προέδρου είχε στείλει «εκατοντάδες» emails από τον προσωπικό της λογαριασμό σε αξιωματούχους της κυβέρνησης και συνεργάτες του Λευκοί Οίκου.

Ο ίδιος ο Τραμπ δήλωσε στην αρχή, όπως μεταδίδει η naftemporiki.gr,  ότι η «χρήση ήταν αθώα» και έγινε «για πολύ λίγο». Στο ίδιο μήκος κύματος, οι δικηγόροι του διαβεβαίωσαν ότι αν πράγματι η Ιβάνκα χρησιμοποίησε τον ιδιωτικό της λογαριασμό, κανένα από τα μηνύματα που έλαβε ή έστειλε η σύμβουλος της αμερικανικής προεδρίας δεν περιείχε εμπιστευτικές ή απόρρητες πληροφορίες και ότι τα περισσότερα σχετίζονταν με ζητήματα προγραμματισμού.

Η υπόθεση πήρε μεγάλες διαστάσεις λόγω της σφοδρής κριτικής που είχε ασκήσει ο Τραμπ προεκλογικά, το 2016, στην τότε αντίπαλό του Χίλαρι Κλίντον επειδή χρησιμοποιούσε το προσωπικό της email για κυβερνητικές υποθέσεις ζητώντας ακόμη και τη φυλάκισή της.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα