Τραμπ: Ρωσία, Κίνα και Ε.Ε. είναι εχθροί των Ηνωμένων Πολιτειών

Η Ρωσία, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Κίνα είναι οι «εχθροί» των Ηνωμένων Πολιτειών, υποστήριξε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

Στη συνέντευξη αυτή, που πραματοποιήθηκε το Σάββατο αλλά μεταδόθηκε σήμερα, παραμονή της πρώτης συνόδου κορυφής ΗΠΑ-Ρωσίας, ο Τραμπ είπε ότι η Ρωσία, η ΕΕ και η Κίνα είναι, για διαφορετικούς λόγους η καθεμία, οι «εχθροί» των ΗΠΑ.

«Πιστεύω ότι έχουμε πολλούς εχθρούς. Πιστεύω ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένας εχθρός, με αυτά που κάνουν στο εμπόριο. Φυσικά, δεν θα σκεφτόταν κανείς την ΕΕ, αλλά είναι εχθρός. Η Ρωσία είναι εχθρός από ορισμένες πλευρές. Η Κίνα είναι ένας οικονομικός εχθρός, προφανώς είναι εχθρός. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κακές, αυτό δεν σημαίνει τίποτα… Αυτό σημαίνει ότι είναι ανταγωνιστές», σημείωσε.

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. σέβεται τους ηγέτες των χωρών αυτών, αλλά, με εμπορική έννοια, έχουν πραγματικά επωφεληθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και πολλές από αυτές τις χώρες είναι στο ΝΑΤΟ και δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς τους

Εν συνεχεία δεν παρέλειψε να επιτεθεί στη Γερμανία για τη συμφωνία τροφοδοσίας της με φυσικό αέριο από τη Ρωσία, αναφέροντας ότι «θα πληρώνουν τη Ρωσία δισεκατομμύρια και δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για την ενέργεια και λέω ότι δεν είναι καλό, δεν είναι δίκαιο, υποθέστε να αγωνίζεστε για κάποιον και στη συνέχεια ο κάποιος να δίδει δισεκατομμύρια δολάρια σε άλλον». «Θα σας πω ότι, υπάρχει πολύ θυμός για το γεγονός ότι η Γερμανία πληρώνει στη Ρωσία δισεκατομμύρια δολάρια και νομίζω ότι είναι πολύ κακό για τη Γερμανία»

Φωτογραφία: intimenews

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα