Site icon The Indicator

Τραμπ προς Β. Κορέα: “Κλειδωμένες και οπλισμένες” οι στρατιωτικές λύσεις

Συνέχεια στην κλιμακούμενη ένταση με τη Βόρεια Κορέα έδωσε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι ΗΠΑ έχουν ήδη “οπλίσει” και είναι έτοιμες να αναλάβουν δράση.

“Οι στρατιωτικές λύσεις είναι πλέον έτοιμες, κλειδωμένες και οπλισμένες [locked and loaded] εφόσον η Βόρεια Κορέα δράσει απερίσκεπτα”, αναφέρει σε μήνυμα του στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος και προσθέτει: “Ελπίζω ο Kim Jong Un να βρει ένα άλλο μονοπάτι”.

Την περασμένη Τρίτη ο Αμερικανός πρόεδρος απείλησε ότι θα εξαπολύσει “φωτιά και οργή που ο κόσμος δεν έχει δει ποτέ στο παρελθόν” εάν η Βόρεια Κορέα συνεχίσει να απειλεί τις ΗΠΑ, ενώ χθες αναρωτήθηκε δημόσια εάν οι δηλώσεις του αυτές “δεν ήταν αρκετά σκληρές”.

Την Πέμπτη ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας James Mattis δήλωσε ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε απειλή από την Pyongyang.

“Καθήκον μου είναι να έχω στρατιωτικές επιλογές εάν παραστεί ανάγκη”, δήλωσε ο Mattis μιλώντας σε δημοσιογράφους στο πλαίσιο επίσκεψης του στην Καλιφόρνια. “Είμαστε έτοιμοι”, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το φάσμα των επιλογών που εξετάζει η κυβέρνηση ο Mattis αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. “Δεν θα πω στον εχθρό τι θα κάνουμε εκ των προτέρων”, σημείωσε.

Είχε προηγηθεί η πρωτοφανής απειλή της Βόρειας Κορέας ότι θα ολοκληρώσει μέσα στις επόμενες ημέρες τις προετοιμασίες για μία πυραυλική επίθεση στη Νήσο Γκουάμ, όπου οι ΗΠΑ διατηρούν στρατιωτική βάση.

Exit mobile version