Τραμπ προς Β. Κορέα: “Κλειδωμένες και οπλισμένες” οι στρατιωτικές λύσεις

Συνέχεια στην κλιμακούμενη ένταση με τη Βόρεια Κορέα έδωσε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι ΗΠΑ έχουν ήδη “οπλίσει” και είναι έτοιμες να αναλάβουν δράση.

“Οι στρατιωτικές λύσεις είναι πλέον έτοιμες, κλειδωμένες και οπλισμένες [locked and loaded] εφόσον η Βόρεια Κορέα δράσει απερίσκεπτα”, αναφέρει σε μήνυμα του στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος και προσθέτει: “Ελπίζω ο Kim Jong Un να βρει ένα άλλο μονοπάτι”.

Την περασμένη Τρίτη ο Αμερικανός πρόεδρος απείλησε ότι θα εξαπολύσει “φωτιά και οργή που ο κόσμος δεν έχει δει ποτέ στο παρελθόν” εάν η Βόρεια Κορέα συνεχίσει να απειλεί τις ΗΠΑ, ενώ χθες αναρωτήθηκε δημόσια εάν οι δηλώσεις του αυτές “δεν ήταν αρκετά σκληρές”.

Την Πέμπτη ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας James Mattis δήλωσε ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε απειλή από την Pyongyang.

“Καθήκον μου είναι να έχω στρατιωτικές επιλογές εάν παραστεί ανάγκη”, δήλωσε ο Mattis μιλώντας σε δημοσιογράφους στο πλαίσιο επίσκεψης του στην Καλιφόρνια. “Είμαστε έτοιμοι”, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το φάσμα των επιλογών που εξετάζει η κυβέρνηση ο Mattis αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. “Δεν θα πω στον εχθρό τι θα κάνουμε εκ των προτέρων”, σημείωσε.

Είχε προηγηθεί η πρωτοφανής απειλή της Βόρειας Κορέας ότι θα ολοκληρώσει μέσα στις επόμενες ημέρες τις προετοιμασίες για μία πυραυλική επίθεση στη Νήσο Γκουάμ, όπου οι ΗΠΑ διατηρούν στρατιωτική βάση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα