Τραμπ: Μερικές φορές τουιτάρω από το κρεβάτι…

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι εκείνος θα τηρούσε «σκληρότερη στάση» από τη Βρετανίδα πρωθυπουργό στις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες για το Brexit.

«Θα διαπραγματευόμουν έτσι εγώ; Όχι μ’ αυτόν τον τρόπο. Θα τηρούσα διαφορετική στάση», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο ITV.

«Εγώ θα ακολουθούσα μια σκληρότερη γραμμή αναφορικά με την έξοδο», επεσήμανε φέρνοντας σε ακόμη δυσκολότερη θέση τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, η οποία δέχεται πιέσεις από τις δύο παρατάξεις -υπέρ και κατά του Brexit- στο κόμμα της να αποσαφηνίσει δημοσίως τι συμφωνία επιθυμεί με την ΕΕ. Ανώτερα στελέχη των Τόρηδων φέρονται να έχουν προειδοποιήσει ότι η Μέ μπορεί να εκθρονιστεί αν δεν ξεκαθαρίσει σύντομα τη θέση της.

Τραμπ: «πολύ άδικες» οι εμπορικές πολιτικές της ΕΕ έναντι των ΗΠΑ

Στην ίδια συνέντευξη ο Τραμπ απείλησε ακόμη να έρθει σε αντιπαράθεση με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την «πολύ άδικη», όπως τη χαρακτήρισε, εμπορική πολιτική της απέναντι στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ απαιτεί αυστηρότερη εφαρμογή των εμπορικών κανονιστικών ρυθμίσεων και την περασμένη εβδομάδα επέβαλε δασμούς 30% στις εισαγωγές ηλιακών πάνελ, στο πλαίσιο των πρώτων μονομερών εμπορικών περιορισμών που υιοθετήθηκαν από την κυβέρνησή του στο πλαίσιο μιας ευρύτερης ατζέντας προστατευτισμού.

«Είχα πολλά προβλήματα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, και μπορεί να μορφοποιηθούν σε κάτι πολύ μεγάλο από αυτή την άποψη, από μια εμπορική άποψη», είπε. «Δεν μπορούμε να βάλουμε τα προϊόντα μας μέσα. Είναι πολύ, πολύ ζόρικα. Κι όμως στέλνουν τα προϊόντα τους σε εμάς – καθόλου φόροι, πολύ λίγοι φόροι. Είναι πολύ άδικο. Δεν είναι οι μόνοι, εξάλλου. Θα μπορούσα να αναφέρω πολλές χώρες και τόπους που το κάνουν. Αλλά η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν πολύ, πολύ άδικη με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Και νομίζω πως αυτό θα καταλήξει να είναι πολύ εις βάρος τους».

«Παράθυρο» για επιστροφή των ΗΠΑ στη Συμφωνία των Παρισίων

Παράλληλα ο Τραμπ εμφανίστηκε ανοικτός στο ενδεχόμενο να κάνει πίσω στα σχέδιά του για αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συμφωνία των Παρισίων για το Κλίμα εφόσον αυτή αναθεωρηθεί ουσιαστικά.

«Αν μου έλεγε κάποιος, γυρίστε στη Συμφωνία των Παρισίων, αυτή θα πρέπει να ήταν μια πολύ διαφορετική συμφωνία, γιατί ήταν απαίσια. Θα επιστρέφαμε; Ναι, εγώ θα επέστρεφα. Συμπαθώ, όπως γνωρίζετε, τον Εμανουέλ Μακρόν. Θα ήθελα [να επιστρέψω], αλλά θα πρέπει να είναι μια καλή συμφωνία για τις ΗΠΑ».

Τραμπ: «Τρέφω τεράστιο σεβασμό για τις γυναίκες»

Ο Τραμπ είπε ότι τρέφει «τεράστιο σεβασμό για τις γυναίκες», αλλά θα ήταν «ίσως παρατραβηγμένο» να τον χαρακτηρίσει κανείς φεμινιστή.

Αρκετές γυναίκες έχουν κατηγορήσει τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά και πρόσφατα η Wall Street Journal ανέφερε ότι ο Τραμπ είχε ερωτική σχέση με την πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, την οποία φέρεται να πλήρωσε ο δικηγόρος του Μάικλ Κοέν, για να εξασφαλίσει τη σιωπή της. Ερωτηθείς για την πληθώρα των γυναικών που διαδηλώνουν κατά της προεδρίας του, ο Τραμπ ξεγλίστρησε λέγοντας ότι «δεν υπάρχει κάποιος καλύτερος από εμένα όσον αφορά στο στρατό» και «αυτό αρέσει πραγματικά στις γυναίκες. Νομίζω ότι θέλουν να είναι ασφαλείς στην πατρίδα τους». «Δεν θα έλεγα ότι είμαι φεμινιστής. Θα ήταν παρατραβηγμένο. Είμαι υπέρ των γυναικών, είμαι υπέρ των ανδρών, είμαι υπέρ πάντων», είπε…

Ο Τραμπ «τουϊτάρει» από το κρεβάτι

Ο Τραμπ αποκάλυψε ότι ορισμένα από τα tweet που αναρτά τα γράφει στο κρεβάτι: «Μερικές φορές στο κρεβάτι, μερικές φορές στο πρωινό, το γεύμα, ή όπου αλλού. Αλλά γενικά τις πρώτες πρωινές ώρες ή τα βράδια, το κάνω αυτό. Αλλά αν είμαι πολύ απασχολημένος στη διάρκεια της ημέρας μερικές φορές υπαγορεύω κάτι πολύ γρήγορα και το δίνω στους ανθρώπους μου να το αναρτήσουν».

Είπε δε ότι δεν έχει λάβει προσκλητήριο για το γάμο του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μάρκλ αν και δήλωσε ευτυχής για το ζευγάρι -μολονότι, όπως επεσήμανε ο δημοσιογράφος Πιρς Μόργκαν, η αρραβωνιαστικιά του Βρετανού πρίγκιπα έχει χαρακτηρίσει στο παρελθόν τον Τραμπ «διχαστικό μισογύνη»-.

Πηγή: Τραμπ: Μερικές φορές τουιτάρω από το κρεβάτι… | iefimerida.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα