Τραμπ: Θα υπογράψω κάτι σύντομα για να σταματήσει ο χωρισμός των οικογενειών μεταναστών

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα ότι πρόκειται να υπογράψει ένα “κείμενο” σύντομα για να σταματήσει ο χωρισμός των οικογενειών των μεταναστών που συνελήφθησαν αφού διέσχισαν παράνομα τα νότια σύνορα της χώρας.

“Θέλουμε να κρατάμε ενωμένες τις οικογένειες” είπε ο Τραμπ από τον Λευκό Οίκο. “Θα υπογράψω κάτι σύντομα”, συνέχισε, εξηγώντας ότι ελπίζει πως αμέσως μετά θα ψηφιστεί κάποιος νόμος για το θέμα αυτό.

Δεν είναι προς το παρόν σαφές τι σχεδιάζει να υπογράψει ο Αμερικανός πρόεδρος.

Λίγο νωρίτερα, μια πληροφορία που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι Fox News ανέφερε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να εκδοθεί ένα εκτελεστικό διάταγμα που θα επιτρέψει στις οικογένειες των μεταναστών να παραμένουν μαζί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα απ’ όσο επιτρέπεται σήμερα.

Η υπογραφή του διατάγματος αναμένεται να γίνει σήμερα, πριν αναχωρήσει ο Τραμπ για τη Μινεσότα.’

Στο θέμα παρενέβη και ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ, ο οποίος χαρακτήρισε “έγκλημα” την αμερικανική πολιτική του χωρισμού των παιδιών μεταναστών από τις οικογένειές τους, σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπό του.

“Το να κοιτάει κανείς τις φωτογραφίες του εγκλήματος που συνίσταται στον χωρισμό χιλιάδων παιδιών από τη μητέρα τους στις ΗΠΑ είναι αβάστακτο, όμως οι Αμερικανοί, με κάθε χυδαιότητα χωρίζουν τα παιδιά από τους μετανάστες γονείς τους” επισήμανε ο αγιατολάχ Χαμενεΐ, κατά τη διάρκεια μια ομιλίας ενώπιον των Ιρανών βουλευτών.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα