Τραμπ: Είμαστε έτοιμοι για στρατιωτική επέμβαση στη Β. Κορέα 

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε την Τρίτη τη Βόρεια Κορέα ότι οποιαδήποτε στρατιωτική δράση αναλάβει η χώρα του θα είναι «καταστροφική» για την Πιονγκγιάνγκ, αν και πρόσθεσε ότι η χρήση βίας δεν είναι η πρώτη επιλογή της Ουάσινγκτον.

«Είμαστε απολύτως προετοιμασμένοι για τη δεύτερη επιλογή, δεν είναι όμως η προτιμητέα επιλογή», επεσήμανε ο Τραμπ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τον Λευκό Οίκο, αναφερόμενος στη στρατιωτική δράση.

«Όμως αν επιλέξουμε αυτή την επιλογή, θα είναι καταστροφική, μπορώ να σας το πω αυτό, καταστροφική για τη Βόρεια Κορέα. Αυτή είναι η στρατιωτική επιλογή. Αν πρέπει να την επιλέξουμε, θα το κάνουμε», τόνισε ο αμερικανός πρόεδρος.

Παρά την αυξανόμενη ένταση σε διπλωματικό επίπεδο μεταξύ του Τραμπ και του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, οι ΗΠΑ δεν έχουν παρατηρήσει κάποια αλλαγή στη στρατιωτική στάση της Βόρειας Κορέας, σύμφωνα με τον στρατηγό Τζόζεφ Ντάνφορντ.

Ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου στρατού των ΗΠΑ επεσήμανε ότι «αν και η πολιτική ατμόσφαιρα είναι ιδιαίτερα ηλεκτρισμένη αυτή την περίοδο, δεν έχουμε παρατηρήσει κάποια αλλαγή στη στάση των ενόπλων δυνάμεων της Βόρειας Κορέας και τις παρακολουθούμε πολύ στενά».

Ωστόσο ο Ντάνφονρντ υπογράμμισε ότι «η Βόρεια Κορέα σίγουρα αποτελεί μεγάλη απειλή».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα