Τραμπ:Θα καταλήγαμε σε πόλεμο με τη Ρωσία αν εξαπολύαμε επίθεση κατά του Άσαντ

158574127Οι ΗΠΑ θα καταλήξουν να εμπλακούν σε πόλεμο με τη Ρωσία εάν επιτεθούν στον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ, δήλωσε ο εκλεγμένος Ρεπουμπλικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, στο πλαίσιο συνέντευξής του η οποία δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα The Wall Street Journal. Εάν οι ΗΠΑ εξαπέλυαν επίθεση εναντίον του Άσαντ «θα καταλήγαμε να πολεμάμε με τη Ρωσία», είπε ο Ντ. Τραμπ.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ,παράλληλα,ο κ.Τραμπ πρόσθεσε,«Η θέση μου είναι ότι η Συρία πολεμάει το Ισλαμικό Κράτος και πρέπει να απαλλαγούμε από το Ι.Κ. Η Ρωσία βρίσκεται τώρα σε συμμαχία με τη Συρία, και τώρα έχουμε το Ιράν, που γίνεται ισχυρό, εξαιτίας μας, σε συμμαχία με τη Συρία. Υποστηρίζουμε αντάρτες εναντίον της Συρίας και δεν έχουμε ιδέα ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι»

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, ο Ρεπουμπλικανός πολιτικός είχε τονίσει ότι ο νυν πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ μπορεί να μην είναι ο ιδανικός ηγέτης για την αραβική χώρα, όμως πολλές από τις οργανώσεις της αντιπολίτευσης που θα αναλάμβαναν την εξουσία εάν απομακρυνόταν θα μπορούσαν να αποδειχθούν χειρότερες. Είχε προσθέσει ότι η προτεραιότητά του στη Συρία θα είναι να εξαλειφθεί το Ι.Κ. και όχι να απομακρυνθεί ο κ. Άσαντ από την εξουσία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα