Τραγωδία στις Ένοπλες Δυνάμεις με 3 νεκρούς

Κοντά στα συντρίμμια του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού, στο νησί Κίναρος βρέθηκαν οι σοροί των τριών αξιωματικών που επέβαιναν στο Agusta Bell. Agusta_Bell_AB212_ASW_helo_belonging

Το στίγμα του ελικοπτέρου χάθηκε στις 02.45 στην περιοχή της Κινάρου μεταξύ Αστυπάλαιας και Καλύμνου, ενώ το ελικόπτερο με 3μελές πλήρωμα, κυβερνήτης, συγκυβερνήτης και χειριστής ηλεκτρικών οργάνων, μετείχε στην άσκηση «Αστραπή» και είχε απονειωθεί από τη φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς».

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες κατέπεσε το ελικόπτερο δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές.

Στο Κέντρο Επιχειρήσεων βρίσκεται από το πρωί ο αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, καθώς ο Πάνος Καμμένος συμμετέχει στη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες.

Η Κίναρος είναι νησίδα των Δωδεκανήσων που βρίσκεται στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κυκλάδων και Δωδεκανήσων, δυτικά της Καλύμνου και της Λέρου και ανατολικά της Αμοργού.

Η αρχική ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού:

«Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016 στις 02:45, απωλέσθη το ίχνος ελικοπτέρου ΠΝ στην περιοχή της Κινάρου. Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από φρεγάτα στο πλαίσιο τακτικού σεναρίου άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16.

Στο ελικόπτερο επιβαίνουν τρία άτομα. Είναι σε εξέλιξη έρευνα στην περιοχή από πλοία της άσκησης, οργανικά ελικόπτερα πλοίων, ένα C-130 και ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα