Τρίωρη στάση εργασίας κήρυξε η ΕΣΗΕΑ στα κανάλια για το επικείμενο «μαύρο» στο MEGA

Τρίωρη στάση εργασίας κήρυξε η ΕΣΗΕΑ στα κανάλια, από 18:00-21:00, ως διαμαρτυρία για το επικείμενο ”μαύρο” στο MEGA. Μείωση του σήματος του MEGA λόγω συσσώρευσης χρεών, λέει η DIGEA

 

Τρίωρη στάση εργασίας, από τις 18:00 έως τις 21:00 σήμερα Τετάρτη (15 Φεβρουαρίου) αποφάσισε η Ένωση Συντακτών, στους σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας (ΕΡΤ, ALPHA, ΑΝΤΕΝΝΑ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, MEGA, ΣΚΑΙ, STAR, Ε και ΑΡΤ) ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το επικείμενο “μαύρο” στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, το οποίο θα επιβάλει από τα ξημερώματα της Πέμπτης, ο ψηφιακός πάροχος DIGEA, λόγω ανεξόφλητων οφειλών του καναλιού. Στη στάση εργασίας συμμετέχει η ΠΟΣΠΕΡΤ και η ΕΤΙΤΒΕ. Οι Ενώσεις καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την ώρα της στάσης, έξω από τα γραφεία της DIGEA, στο Μαρούσι.

Από την πλευρά της, η DIGEA, με ένα νέο non paper, ενημερώνει ότι η διοίκηση του MEGA, στο διοικητικό συμβούλιο της περασμένης Παρασκευής, κατέθεσε πρόταση αποπληρωμής των χρεών της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. προς αυτήν. Ωστόσο, υπογραμμίζει η DIGEA, η πρόταση δεν περιελάμβανε τη σύμφωνη γνώμη των πιστωτριών τραπεζών, οι οποίες διαχειρίζονται τα έσοδα του σταθμού, συνεπώς δεν έγινε αποδεκτή. Επίσης προσθέτει ότι, μετά την πάροδο εννέα περίπου μηνών, με το οικονομικό πρόβλημα του MEGA να είναι διαρκές, η DIGEA έδωσε τη δυνατότητα στην ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. να προσκομίσει πρόταση διακανονισμού, με την προϋπόθεση ότι η εταιρεία θα δεσμευόταν για συγκεκριμένες καταβολές, εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος και ότι θα υπήρχε η συναίνεση εκ μέρους των δανειστριών τραπεζών για την αποπληρωμή των οφειλών προς την DIGEA. Στο πλαίσιο αυτό η DIGEA ενημέρωσε το MEGA ότι από την Πέμπτη 16/02/2017 θα προχωρήσει στα προβλεπόμενα, από τη μεταξύ τους σύμβαση παροχής υπηρεσιών, μέτρα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα