Τρία χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα-Eκδηλώσεις και κινητοποιήσεις

6cae30e81f9923480d1cb81dc4cfee30Αντιφασιστικές οργανώσεις, δήμοι, σωματεία εργαζομένων, φορείς και άλλες κοινωνικές ομάδες, συμμετέχουν στο τριήμερο κινητοποιήσεων 17-18-19 Σεπτεμβρίου, με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων από τη δολοφονία του Π. Φύσσα. Συγκέντρωση και πορεία, στις 18:00 το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, στην οδό Παύλου Φύσσα, πρώην Τσαλδάρη στο Κερατσίνι, ενώ αντίστοιχες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλους δήμους της Αττικής και της Περιφέρειας.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, αλλά και εκδηλώσεις μνήμης, πραγματοποιούνται, με αφορμή τα τρία χρόνια από τη στυγερή δολοφονία του τραγουδιστή Παύλου Φύσσα, από μέλη της Χρυσής Αυγής.

Αντιφασιστικές οργανώσεις, δήμοι, σωματεία εργαζομένων, φορείς και άλλες κοινωνικές ομάδες, συμμετέχουν στο τριήμερο κινητοποιήσεων 17-18-19 Σεπτεμβρίου, με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων από τη δολοφονία του Π. Φύσσα.

Ειδικότερα, πραγματοποιείται συγκέντρωση και πορεία, στις 18:00 το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, στην οδό Παύλου Φύσσα, πρώην Τσαλδάρη στο Κερατσίνι, ενώ αντίστοιχες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλους δήμους της Αττικής και της Περιφέρειας.

Στο Κερατσίνι

Ειδικά στο Κερατσίνι, ο δήμος έχει προγραμματίσει τριήμερες εκδηλώσεις. Σήμερα το βράδυ (21:00) θα προβληθεί η ταινία «Το μίσος» ( CINE ΜΕΛΙΝΑ, Σωκράτους 65 Δραπετσώνα), αύριο Σάββατο στις 20:00 θεατρική παράσταση «Το αγόρι με τη βαλίτσα» από το 3ο ΓΕΛ Κερατσινίου (CINE ΜΑΡΘΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ, Βύρωνος & Χηλής, Χαραυγή) ενώ την Κυριακή στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί ραπ συναυλία «Rap Monster Fest», στο Καστράκι -Δραπετσώνα (πλησίον ΗΣΑΠ).

Με αφορμή την επέτειο αυτή και τις εκδηλώσεις ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος με μήνυμά του τονίζει:

«Πέρασαν 3 χρόνια, από εκείνη τη νύχτα που o συμπολίτης μας,  Παύλος Φύσσας, δολοφονήθηκε από τους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής γιατί πίστευε στα ιδανικά της ελευθερίας, της αλληλεγγύης  και της δημοκρατίας και αντιμαχόταν το φασισμό μέσα από τα τραγούδια του.

Τρία χρόνια μετά, δεν ξεχνάμε και τιμάμε τη μνήμη του.

Είναι υποχρέωσή όλων μας να διατηρήσουμε το νόημα της θυσίας του.Οι εκπαιδευτικοί, οι δάσκαλοι των παιδιών μας, δεν θα πρέπει να αφήσουν το δηλητήριο του φασισμού να φωλιάσει στις ψυχές των μαθητών. Όπως στην  σύγχρονη ιστορία μας, οι παππούδες μας νίκησαν τον φασισμό, έτσι και σήμερα δεν πρέπει να επιτρέψουμε στις φασιστικές και ρατσιστικές ιδέες να βρουν πρόσφορο έδαφος στο νου και στην καρδιά των παιδιών μας.

Είναι υπόθεση όλων μας η υπεράσπιση της κοινωνίας της ελευθερίας και της δημοκρατικής αντίληψης των πολιτών ,χωρίς διακρίσεις , ανεξάρτητα  από φύλο, χρώμα , θρησκεία ή πολιτικές αντιλήψεις .

Η καρδιά του Παύλου χτυπά στις γειτονιές της πόλης μας.

Σας καλούμε στις τριήμερες εκδηλώσεις του Δήμου που διοργανώνονται στις 16-17 και 18 Σεπτέμβρη:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/9 ώρα 9μμ

Προβολή ταινίας «Το μίσος», CINE ΜΕΛΙΝΑ, Σωκράτους 65 Δραπετσώνα

ΣΑΒΒΑΤΟ 17/9 ώρα 8μμ

Θεατρική παράσταση «Το αγόρι με τη βαλίτσα» από το 3ο ΓΕΛ Κερατσινίου, CINE ΜΑΡΘΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ, Βύρωνος & Χηλής, Χαραυγή

ΚΥΡΙΑΚΗ 18/9 ώρα 7μμ

RAP MONSTER FEST, RAP συναυλία, Καστράκι – Δραπετσώνα (πλησίον ΗΣΑΠ)

Η οικογένεια & φίλοι Παύλου ”Killah P” Φύσσα καλούν «όποιον θέλει να είναι δίπλα μας, στις 17 Σεπτεμβρίου ώρα 22:00 στο σημείο της δολοφονίας (Παύλου Φύσσα 60, Κερατσίνι) μόνο με ένα κερί για σιωπηλή συγκέντρωση και στις 18 Σεπτεμβρίου ώρα 19:00 στην έκταση «Καστράκι» (πλησίον ΗΣΑΠ Πειραιά, έναντι πύλης Ε2) όπου θα πραγματοποιηθεί το RAP MONSTERS FESTIVAL, μια διοργάνωση που ξεκίνησε ο Παύλος και συνεχίζουν οι φίλοι του, με σκοπό την συσπείρωση και ενεργοποίηση της νεολαίας για θέματα αλληλεγγύης».

Μετονομασία της Οδού Παναγή Τσαλδάρη στο Κερατσίνι, σε Οδό Παύλου Φύσσα

Ακολουθούν τα καλέσματα σε κινητοποιήσεις:

Ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Επιτροπών-Πρωτοβουλιών-Συλλογικοτήτων Αθήνας-Πειραιά καλεί τις πολιτικές και κοινωνικές συλλογικότητες, τους αντιφασίστες/ριες, τα συνδικάτα, τους κατοίκους του Κερατσινίου να συμμετέχουν στην αντιφασιστική κινητοποίηση για τα 3 χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα, το Σάββατο 17 Σεπτέμβρη,  18:00 μμ στην Παύλου Φύσσα (Πρώην Π. Τσαλδάρη) και Σαλαμίνος στο Κερατσίνι. Στόχος είναι η φετινή επέτειος να αποτελέσει την αρχή μιας μεγάλης επανεκκίνησης του αντιφασιστικού κινήματος το οποίο με ενωτικές μαζικές δράσεις στις γειτονιές και τους κοινωνικούς χώρους δεν θα αφήσει τους φασίστες να σηκώσουν κεφάλι και να ξαναβγούν στο δρόμο.

Κάλεσμα στον Αγ. Παντελεήμονα:

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ – ΩΡΑ 17.00μμ – ΑΛΚΙΒΙΑΔΟΥ & ΥΓΕΙΑΣ (ΠΙΣΩ ΑΠΟ

ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ Α.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ)

Η νεοναζιστική ομάδα Λαική Ελληνική Πατριωτική Ένωση(Λ.Ε.Π.ΕΝ) θέλει να κάνει τα εγκαίνια των κεντρικών της γραφείων στην περιοχή του Α.Παντελεήμονα την Κυριακή 18/9 ημέρα που συμπληρώνονται 3 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Στην ανακοίνωσή τους με τίτλο «αποποινικοποιούμε τον εθνικισμό» αναφέρουν:

«Η επιλογή της ημέρας δεν είναι καθόλου τυχαία καθώς η 18/9 είναι η επέτειος του θανάτου του Παύλου Φύσσα. Ο Φύσσας σκοτώθηκε επειδή ήταν αριστερός και βρέθηκε σε λάθος σημείο, σε λάθος στιγμή. Η υπόθεση του θανάτου βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης και περιμένουμε την έκβαση της.».

Δηλαδή ομολογούν ότι σκοτώθηκε επειδή ήταν αριστερός αλλά δεν ξέρουν ούτε ποιος τον δολοφόνησε ούτε σε ποιο κόμμα ανήκε ο δολοφόνος του.

Προσπαθούν να κερδίσουν κόσμο από την Χρυσή Αυγή λέγοντας ότι: « η ηγεσία της Χρυσής Αυγής με τον θάνατο των δύο μελών της πιστεύει ότι θα “ξεπλύνει” τα λάθη και τις πολιτικές της που οδήγησαν δεκάδες μέλη της στις φυλακές και τα δικαστήρια».

Η ΛΕΠΕΝ αποτελεί διάσπαση της Χρυσής Αυγής καθώς τα ηγετικά της στελέχη (Χ.Ρήγας, Δ.Ζαφειρόπουλος) προέρχονται από αυτήν. Θέλει να αξιοποιήσει την διεθνή άνοδο της ακροδεξιάς και δηλώνει ότι έχει σχέσεις με την Μ.Λεπέν, τον Ν.Φάρατζ κα.

Προσπαθεί να παραστήσει την «σοβαρή Χρυσή Αυγή» που δεν έχει στις γραμμές της ναζιστές ή φασίστες παρά μόνο έλληνες που αγαπούν την Ελλάδα. Διαθέτει λίγες δεκάδες μέλη και πυρήνες σε Αθήνα, Καβάλα, Πύργο και Λάρισα. Πριν λίγους μήνες με συγκέντρωσή τους στον Πειραιά θέλησαν να κάνουν οργανωμένη επίθεση στους πρόσφυγες που βρίσκονταν στο λιμάνι. Με το άνοιγμα των γραφείων της στον Άγιο Παντελεήμονα προσπαθούν να γίνουν γνωστοί και να συσπειρώσουν κόσμο στις γραμμές τους από μια περιοχή που αποτέλεσε το βασικό ορμητήριο και εκλογική δεξαμενή για την άνοδο της Χρυσής Αυγής την περίοδο 2008-2012.

Πρόκειται για πατενταρισμένους νεοναζί συνδεδεμένους με τον κόσμο της νύκτας. Άλλωστε από αυτόν προέρχεται ο Χ.Ρήγας ο οποίος διατηρούσε για χρόνια μπαρ στην περιοχή.

Αν τους αφήσουμε θα προσπαθήσουν να ξανακάνουν τον Άγιο Παντελεήμονα όπως ήταν. Δηλαδή μια περιοχή όπου καθημερινά είχαμε επιθέσεις σε βάρος μεταναστών και αντιφασιστών, σπασίματα καταστημάτων, εμπρησμούς σε χώρους προσευχής μουσουλμάνων, γιαουρτώματα πολιτικών της αριστεράς, μέχρι και κλείσιμο της μοναδικής παιδικής χαράς της περιοχής. Μια περιοχή όπου θα κινδυνέψουν άμεσα αντιφασιστικά στέκια και δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες όπως το City Plaza.

Δεν θα το επιτρέψουμε!

Δεν θα αφήσουμε την ημέρα που συμπληρώνονται 3 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα οι νεοναζί να ανοίγουν γραφεία στον Άγιο Παντελεήμονα.

Καλούμε πρώτα από όλα τους κατοίκους και τις συλλογικότητες της πολύπαθης περιοχής να μην το επιτρέψουν. Σήμερα ο Άγιος Παντελεήμονας συνεχίζει να έχει προβλήματα αλλά τα πράγματα είναι πολύ πιο ήρεμα από ότι ήταν την εποχή της δράσης των νεοναζί. Άνθρωποι ανεξάρτητα από καταγωγή, όλων των ηλικιών και παιδιά μπορούν να κάνουν βόλτα στην πλατεία ή να παίζουν στην νέα παιδική χαρά.

Καλούμε όλες τις συλλογικότητες της αριστεράς, του αντιφασιστικού και συνδικαλιστικού κινήματος σε κοινή αντιφασιστική συγκέντρωση με στόχο να ματαιώσουμε τα εγκαίνια των γραφείων των νεοναζί.

Το χρωστάμε στους εαυτούς μας και στον καθένα που παλεύει για μια κοινωνία χωρίς ρατσισμό και φασισμό. Το χρωστάμε στον Παύλο Φύσσα!

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα