Τρία συλλαλητήρια για τη Συμφωνία των Πρεσπών – Κλειστοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας

Φώτο αρχείου

Τρία συλλαλητήρια είναι προγραμματισμένα να ξεκινήσουν σε λίγη ώρα στο κέντρο της Αθήνας για τη Μακεδονία. Το πρώτο, αναμένεται να ξεκινήσει στις επτά το απόγευμα, στην πλατεία Συντάγματος και οργανώνεται από την Επιτροπή Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Πρόκειται για την ίδια επιτροπή που οργάνωσε το συλλαλητήριο την περασμένη Κυριακή. Ωστόσο, αυτή τη φορά δεν θα υπάρχουν ομιλητές και εξέδρα, παρά μόνο μικροφωνική εγκατάσταση, από την οποία θα ακούγονται συνθήματα. Ηδη, αυτή την ώρα έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται διαδηλωτές στο Σύνταγμα.

Ήδη από την αστυνομία έχουν τεθεί σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και κλειστή είναι η Β. Σοφίας στην άνοδο από Αμαλίας και στην κάθοδο από Ζαχάρωφ, αλλά και η Β. Κωνσταντίνου στην άνοδο από Μερκούρη. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί και στην Ακαδημίας, από Κανάρη προς Σύνταγμα.

Το ΚΚΕ οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Πάρκο Ελευθερίας, δίπλα στην αμερικανική πρεσβεία, ενώ η Λαϊκή Ενότητα έχει προγραμματίσει συγκέντρωση έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα