Τρία πράγματα που πρέπει να κάνετε με τα χρήματά σας πριν αποκτήσετε παιδί

Τα μικροσκοπικά παπούτσια και τα χρωματιστά κρεβατάκια είναι μερικοί από τους πιο διασκεδαστικούς τρόπους προετοιμασίας για ένα μωρό. Όμως, υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι πολύ πιο σημαντικά και απαραίτητα κατά την περίοδο που προηγείται της απόκτησης ενός παιδιού. Δύο οικονομικοί σχεδιαστές αναλύουν τα τρία οικονομικά σημεία, στα οποία πρέπει να δώσετε προσοχή, όταν προετοιμάζεστε για την έλευση ενός μωρού.

1. Ασφάλιση υγείας
Η εγκυμοσύνη και η γέννηση είναι μείζονα ιατρικά θέματα και χρειάζονται τα ανάλογα χρηματικά ποσά. Θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι στο ζήτημα της υγείας και να έχετε κατά νου τα νοσοκομεία, τις κλινικές, την προγεννητική και μεταγεννητική φροντίδα, καθώς και διάφορες υπηρεσίες για το μωρό. Μια καλή ασφάλιση υγείας μπορεί να σας βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό αναφορικά με τα οικονομικά σας.

2. Πρόσβαση σε μετρητά
Βεβαιωθείτε ότι έχετε ρευστότητα, προειδοποιεί ο Meyer, «καθώς θα έχετε λογαριασμούς που ποτέ δεν νομίζατε ότι θα έχετε.» Συστήνει να έχετε και οι δυο γονείς άμεση και γρήγορη πρόσβαση σε μετρητά, καθώς υπάρχουν πολλά έξοδα τα οποία μπορούν να εμφανιστούν αιφνιδίως και χωρίς να τα έχετε υπολογίσει. Σε περίπτωση άμεσων αναγκών, είτε πρόκειται για ένα απλό καροτσάκι είτε για κάτι πιο μεγάλο και σημαντικό, θα πρέπει τα χρήματα να είναι έτοιμα.

3. Καθορίστε αμέσως την κηδεμονία
«Σκέφτομαι πως οι άνθρωποι δεν σκέφτονται τόσο πολύ πράγματα όπως είναι η ασφάλιση, οι διαθήκες, και η κηδεμονία», είπε ο Moss. «Ξαφνικά είστε υπεύθυνοι για κάτι άλλο εκτός από τον εαυτό σας. Αν κάτι σας συμβεί, υπάρχει η πρόσθετη ευθύνη να φροντίζετε τα παιδιά σας». Τα περιουσιακά στοιχεία και η κηδεμονία αποτελούν ένα πολύ σημαντικό θέμα που συχνά παραβλέπεται, ενώ δεν θα έπρεπε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα