Τρένο προσέκρουσε σε σταθμό στο Νιου Τζέρσεϊ(Βίντεο)

26842505_2016_09_29t150547z_13110272_s1beueclqpaa_rtrmadp_3_new_jersey_traincrash-limghandlerΕπιβατηγό τρένο προσέκρουσε σε πλατφόρμα σε σιδηροδρομικό σταθμό στο Χόμποκεν του Νιου Τζέρσεϊ, υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες. Οι αρχές του Νιου Τζέρσεϊ μιλούν για τουλάχιστον μια γυναίκα νεκρή και 108 τραυματίες, ορισμένοι εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση.

Τμήμα του σταθμού έχει μετατραπεί σε σωρό από μέταλλο και τσιμέντο, ενώ οι μαρτυρίες μιλούν για συρμό που δεν επιβράδυνε καθόλου μπαίνοντας στον σταθμό..Όπως επιβεβαίωσε ο οικείος κυβερνήτης Κρις Κρίστι, έχει σκοτωθεί μέχρι στιγμής ένα άτομο και νοσηλεύονται 74 -από τους συνολικά 108 τραυματίες.

Μεταξύ των τραυματιών βρίσκεται και ο οδηγός του συρμού, ο οποίος, όπως ανέφερε ο Κρίστι, «βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και συνεργάζεται με την έρευνα» για τις συνθήκες του περιστατικού.

To περιστατικό συνέβη νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης (τοπική ώρα, απόγευμα ώρα Αθήνας). O σταθμός του Χόμποκεν βρίσκεται πάνω στον Χάντσον, ακριβώς απέναντι από το κάτω Μανχάταν.Σύμφωνα με αναφορές από αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το τοπικό ραδιόφωνο WFAN, o συρμός έσπασε τα προστατευτικά εμπόδια στις τροχίες και πέρασε στο χώρο που περίμεναν επιβάτες.

Μάρτυρες σε διάφορα αμερικανικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι το τρένο δεν επιβράδυνε καθόλου μπαίνοντας στον σταθμό, λέγοντας πως «βασικά, ο σταθμός έγινε το φρένο».

Οι πρώτες αναφορές θέλουν αρκετούς επιβάτες να βρίσκονταν στα δύο πρώτα βαγόνια την στιγμή της πρόσκρουσης. Επιβάτες του δεύτερου βαγονιού, υποστηρίζουν, έσπασαν τις εξόδου κινδύνου για να βγουν.

«Οι εικόνες από τον εκτροχιασμό του τρένου στο Νιου Τζέρσι είναι τρομακτικές. Προσεύχομαι για εκείνους που έχασαν αγαπημένα πρόσωπά του καθώς και για τους δεκάδες τραυματίες», ανακοίνωσε μέσω του Twitter η υποψήφια των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο, Χίλαρι Κλίντον.

Ο αντίπαλός της, ο μεγιστάνας Ντόναλντ Τραμπ, συλλυπήθηκε επίσης «όσους εμπλέκονται στο φρικτό δυστύχημα» και χαιρέτισε τις προσπάθειες που κατέβαλαν τα σωστικά συνεργεία για να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες.

Ήδη η έκταση των ζημιών στις φωτογραφίες που κυκλοφορούσαν καλλιεργούσαν ανησυχίες για αρκετούς τραυματίες – οι οποίες επιβεβαιώθηκαν   (Φωτογραφία:  Reuters )
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα