Το Twitter «γκρεμίζει» το Bitcoin κάτω από τα 8.000 δολάρια

Κάτω από το επίπεδο των 8.000 δολαρίων κινείται το Bitcoin στις συναλλαγές της Τρίτης καθώς η αγορά σταθμίζει την απόφαση της Twitter Inc., να απαγορεύσει τις διαφημίσεις των ενεργειών άντλησης κεφαλαίων (ICO) μέσω Bitcoin και των πωλήσεων tokens.

Ο βασιλιάς των κρυπτονομισμάτων έφτασε να υποχωρεί έως τα 7.754 δολάρια στις πρωινές συναλλαγές στο Χονγκ Κονγκ, ενώ και τα υπόλοιπα δημοφιλή ψηφιακά νομίσματα, όπως το Ethereum, το Ripple και το Litecoin, διέγραψαν τα κέρδη που σημείωναν νωρίτερα.

Στη συνέχεια το Bitcoin κατάφερε να ανακάμψει εν μέρει αγγίζοντας τα 7.945 δολάρια. Σημειώνεται ότι μετά τη νέα «επίθεση», αυτή τη φορά από το Twitter, το Bitcoin καταγράφει απώλειες της τάξης του 25% μέσα στον Μάρτιο.

Χθες, το Twitter επιβεβαίωσε την απαγόρευση των διαφημίσεων Bitcoin στην πλατφόρμα του, λόγω των ανησυχιών ότι το περιεχόμενό τους, πολλές φορές σχετίζεται με εξαπάτηση και απάτες. Είχε προηγηθεί τον περασμένο Ιανουάριο η απαγόρευση των διαφημίσεων κρυπτονομισμάτων από το Facebook, ενώ η Google σχεδιάζει να προχωρήσει σε ανάλογη κίνηση τον Ιούνιο.

Υπενθυμίζεται ότι το Bitcoin έφτασε μία ανάσα από το επίπεδο των 20.000 δολαρίων στα μέσα Δεκεμβρίου και από τότε δέχεται το ένα χτύπημα μετά το άλλο, με αποτέλεσμα να έχει ήδη χάσει πάνω από το ήμισυ της αξίας του.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα