Το Netflix «σκοτώνει» τον Κέβιν Σπέισι – Όλες οι εξελίξεις μετά το σκάνδαλο

Η υπόθεση «Κέβιν Σπέισι» είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα για το Netflix . Αρχικά, μετά τη δημοσίευση των καταγγελιών περί σεξουαλικής παρενόχλησης, το Netflix είχε αποφασίσει να ρίξει τέλους στη δημοφιλή σειρά πολιτικής ίντριγκας τον Ιούνιο, με την ολοκλήρωση των γυρισμάτων του 6ου κύκλου, που γυρίζονται αυτόν τον καιρό.

Μετά τις καταγγελίες όμως περί σεξουαλικής παρενόχλησης από τον τηλεοπτικό Φρανκ Άντεργουντ σε οκτώ εργαζόμενους της παραγωγής του House of Cards, το Netflix αποφάσισε να δράσει ακόμα πιο άμεσα. Έδωσε εντολή να «παγώσουν» τα γυρίσματα και ανακοίνωσε ότι σταματάει τη συνεργασία με τον Σπέισι από τώρα.

Αυτό σημαίνει ότι ο ρόλος του Φρανκ Άντεργουντ θα πάψει να υφίσταται στον νέο κύκλο, οπότε ο επόμενος πονοκέφαλος για το κανάλι ήταν με ποιο τρόπο θα μπορούσε να γίνει αυτό.

Η λύση βρέθηκε, μετά και από προτροπή άλλων σταρ του Χόλιγουντ. Η βραβευμένη ηθοποιός, Τζέσικα Τσαστέιν, σε ανάρτησή της στο twitter πρότεινε στο Netflix να συνεχίσει τη σειρά με την Ρόμπιν Ράιτ –που υποδύεται τη σύζυγο του Άντεργουντ- στον βασικό πρωταγωνιστικό ρόλο. «Είμαστε έτοιμοι να δούμε τη Ρόμπιν βασική πρωταγωνίστρια» έγραψε χαρακτηριστικά.

Το φινάλε της πέμπτης σεζόν δικαιολογεί μια τέτοια εξέλιξη, καθώς στην τελευταία σκηνή, αφού η Ρόμπιν Ράιτ ως Κλαιρ Άντεργουντ έχει πείσει τον Φρανκ να παραιτηθεί από Πρόεδρος των ΗΠΑ προκειμένου να του δώσει χάρη, τον αφήνει ξεκρέμαστο και κοιτώντας την κάμερα λέει στον θεατή: «My turn», σειρά μου.

Όπως φαίνεται, μία δολοφονία του αδίστακτου τηλεοπτικού Προέδρου είναι η λύση με την οποία θα προχωρήσει το σενάριο, απουσία του Κέβιν Σπέισι.

Το συμβόλαιο του σταρ

Το μόνο που προβληματίζει τους νομικούς της εταιρίας παραγωγής είναι τα «ψιλά γράμματα» στο συμβόλαιο του Σπέισι, που πιθανώς να αναφέρουν ότι ο ηθοποιός θα πρωταγωνιστεί σε όλα τα επεισόδια της σειράς, μέχρι να ρίξει τίτλους τέλους.

Στο τραπέζι, βέβαια, υπάρχουν πάντα προτάσεις για τα spin off της σειράς, που θα διαδραματίζονται στο ίδιο σύμπαν αλλά με δευτερεύοντες χαρακτήρες στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Το πιο πιθανό από αυτά είναι εκείνο που έχει για ήρωα τον Νταγκ Στάμπερ, τον «άνθρωπο για όλες τις δουλειές» του Άντεργουντ, που υποδύεται ο Μάικλ Κέλι.

Το νέο «χαστούκι» από τον γιο του Ρίτσαρντ Ντρέιφους 

Ο γιος του Ρίτσαρντ Ντρέιφους, ο οποίος ακολούθησε τα βήματα του πατέρα του και ασχολήθηκε με την υποκριτική, έγραψε σε άρθρο του στο Buzzfeed ότι ο Σπέισι είχε… απλώσει χέρι πάνω του, όταν ήταν 18 ετών και μάλιστα παρότι ήταν και ο πατέρας του στον ίδιο χώρο.

Το περιστατικό, σύμφωνα με τα όσα γράφει ο Χάρι Ντρέιφους, συνέβη το 2008, όταν ο Σπέισι σκηνοθετούσε τον πατέρα του. Ο υιός Ντρέιφους είχε πάει να επισκεφθεί τον πατέρα του για τα Χριστούγεννα και οι τρεις τους βρέθηκαν στο διαμέρισμα του Σπέισι, όπου έκαναν πρόβα, όταν ο τελευταίος έβαλε το χέρι του στον μηρό του.

«Ποτέ δεν σκέφτηκα ότι ο Κέβιν θα μπορούσε να ενδιαφέρεται για εμένα. Ηταν ενήλικας, ένας ήρωάς μου, το αφεντικό του πατέρα μου. Αλλωστε, σκέφτηκα, σίγουρα δεν θα μου την έπεφτε έτσι μπροστά στον πατέρα μου», γράφει ο Χάρι Ντρέιφους.

Παρότι προσπάθησε να αλλάξει θέση αρκετές φορές, ο Σπέισι τον ακολουθούσε, συνεχίζοντας να χαϊδεύει το πόδι του. Σύμφωνα με τον Χάρι Ντρέιφους, ο πατέρας του δεν είδε τίποτα και ο ίδιος δεν του το είπε γιατί «δεν ήθελα να προκαλέσω καβγά μεταξύ τους. Δεν ήθελα να απειληθεί το έργο. Αυτή η δουλειά είχε μεγάλη σημασία για τον πατέρα μου και ο Κέβιν ήταν το αφεντικό του».

Ο Ντρέιφους ισχυρίζεται ότι στη συνέχεια ο Σπέισι άρπαξε τον καβάλο του και συνέχισε να το κάνει παρότι εκείνος κούνησε το κεφάλι του, σε μία προσπάθεια «να τον προειδοποιήσω χωρίς να το καταλάβει ο πατέρας μου, που είχε κολλημένα τα μάτια του στο χαρτί που διάβαζε».

Αρχικά, λέει, έλεγε το περιστατικό ως αστείο, αλλά σύντομα κατάλαβε ότι πολλοί στον θεατρικό κόσμο είχαν ζήσει ανάλογα περιστατικά. «Μόλις φέτος, όταν τόσο πολλοί άνθρωποι θαρραλέα είπαν τις ιστορίες τους, που κατάλαβα ότι η ιστορία μου είχε αξία. Αυτό που βλέπω τώρα είναι ότι όταν πρόκειται για σεξουαλική παρενόχληση δεν υπάρχει »μικρή» παράβαση. Και αν το να πω αυτή την ιστορία θα βοηθήσει άλλους να μιλήσουν, τότε αξίζει», γράφει.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα