Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Στρασβούργο

Νεκρός από πυρά αστυνομικών έπεσε το βράδυ της Πέμπτης ο 29χρονος δράστης της επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου, Σερίφ Σεκάτ και λίγες ώρες αργότερα το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που σκόρπισε για ακόμη μια φορά τον τρόμο στη Γαλλία.

Αναλυτικότερα, το ISIS ανακοίνωσε ότι ο δράστης της επίθεσης στο Στρασβούργο ήταν ένας από τους στρατιώτες του, αναφέρει ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Amaq, χωρίς ωστόσο να τεκμηριώνει περαιτέρω το γεγονός.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Amaq, που επικαλείται το Reuters, ο δράστης «πραγματοποίησε την επιχείρηση ανταποκρινόμενος στη στοχοποίηση πολιτών από τις χώρες συνασπισμού στη Συρία και το Ιράκ».

Πώς «εξουδετερώθηκε» ο δράστης

Επιχείρηση εντοπισμού του δράστη πραγματοποιούσαν από το βράδυ της Τρίτης, τουλάχιστον 700 μέλη της Γαλλικής Αστυνομίας. Η Αστυνομία χτένιζε την περιοχή, ενώ στην επιχείρηση συμμετείχε και από αέρος ελικόπτερο της δύναμης. Γύρω στις 22:00 το βράδυ (ώρα Κύπρου) 3 αστυνομικοί που συμμετείχαν στη συντονισμένη επιχείρηση εντόπισαν ένα άτομο να περπατά στο πεζοδρόμιο κοντά στον αριθμό 74 της οδού Λαζαρέτ.

Τα χαρακτηριστικά του προσώπου αντιστοιχούσαν με την περιγραφή του δράστη. Οι τρεις αστυνομικοί σταμάτησαν τον άνδρα και τη στιγμή που κινήθηκαν για να τον συλλάβουν, αυτός γύρισε προς το μέρος τους και άνοιξε πυρ. Οι αστυνομικοί απάντησαν στους πυροβολισμούς του δράστη και ο ίδιος έπεσε νεκρός. 

Το χρονικό της επίθεσης

Το βράδυ της Τρίτης, αρχής γενομένης «από τις 19:50» (20:50 ώρα Ελλάδας), ο ένοπλος άνοιξε πυρ και «έσπειρε τον τρόμο» σε «τρία σημεία» στο Στρασβούργο, είπε ο Καστανέρ, χωρίς να κατονομάσει τον δράστη, διευκρινίζοντας πάντως πως είναι «γνωστός» στις υπηρεσίες ασφαλείας.

«Ανάμεσα στις 20:20 και τις 21:00 (21:20 και 22:00 ώρες Ελλάδας), ο δράστης ενεπλάκη σε ανταλλαγές πυρών με στρατιώτες και αστυνομικούς δύο φορές πριν διαφύγει», σύμφωνα με τον Καστανέρ.

«Σε αυτές τις ανταλλαγές πυρών, ο ένοπλος τραυματίστηκε από τις σφαίρες των ανδρών στρατιωτικής περιπόλου που είχε αναπτυχθεί στο Στρασβούργο στο πλαίσιο της επιχείρησης Sentinelle και ήταν επιφορτισμένη με τη φρούρηση της χριστουγεννιάτικης αγοράς», ανέφερε πηγή προσκείμενη στην αστυνομία. Κατά το γαλλικό γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας, ένας στρατιώτης τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι από τον εξοστρακισμό μιας από τις σφαίρες του ενόπλου.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα