Το Instagram μπλοκάρει ψεύτικα likes, σχόλια και ακολούθους

Tη βιομηχανία των «fake likes» βάζει στο στόχαστρό του το Instagram, ανακοινώνοντας τα μέτρα που θα ξεκινήσουν να εφαρμόζονται στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε την Δευτέρα, το Instagram θα αρχίσει να διαγράφει likes, ακολούθους και σχόλια που προέρχονται από applications στα οποία καταφεύγουν χρήστες για να αυξήσουν την απήχηση που έχουν οι αναρτήσεις τους.

Με τη βοήθεια ενός λογισμικού που ανέπτυξε, το Instagram θα ανιχνεύει τους λογαριασμούς που χρησιμοποιούν τέτοιου είδους apps για να “εισπράξουν” likes, follows και σχόλια.

«Τέτοιου είδους συμπεριφορά κάνει κακό στην κοινότητα και apps τρίτων που δημιουργούν ψεύτικα likes, follows και σχόλια, παραβιάζουν τους κανονισμούς και τους όρους χρήσης», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

«Από τις πρώτες κιόλας ημέρες του Instagram, έχουμε ανιχνεύσει και διαγράψει ψεύτικους λογαριασμούς για να προστατεύσουμε την κοινότητά μας. Το σημερινό μέτρο είναι άλλο ένα βήμα για να διατηρήσουμε το Instagram μία ζωντανή κοινότητα, όπου ο κόσμος θα επικοινωνεί και θα μοιράζεται πράγματα με αυθεντικό τρόπο», υπογραμμίζεται.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα