Το GREEN PARK αποκτά και πάλι ζωή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΔΩ
https://greenparkathina.wordpress.com/

Σχεδόν 4 χρόνια μετά την ενεργοποίηση και κατάληψη του θεάτρου Εμπρός το 2011 προτείνουμε μια δεκαήμερη δράση κριτικής παρέμβασης εν εξελίξει, στο εδώ και τώρα της Αθήνας.
Η ενεργοποίηση του Green Park είναι μια εφήμερη δράση χωρίς ορισμένο χρονικό ορίζοντα αλλά με συνείδηση ότι δεν θα μπει σε λογική ιδιοκτησίας. Το συνεκτικό στοιχείο του υποκειμένου που αναλαμβάνει το εγχείρημα δεν είναι κάποια ιδεολογία ή συντεχνιακό συμφέρον αλλά μια οικειότητα κερδισμένη μέσα από τα πειράματα των τελευταίων ετών. Υπ’ αυτή την έννοια διεκδικούμε τη σημασία της φιλίας και την αυταπόδεικτη πολιτική της διάσταση χωρίς έξωθεν ιδεολογική επικύρωση. Προτείνουμε τη φιλία ως μοντέλο οργάνωσης και αυτοθέσμισης και ως μια πιθανή αξία που ξεφεύγει από τις νεοφιλελεύθερες επιταγές.

GREEN-PARK

Η δράση αυτή προτείνει ένα ρευστό τρόπο οργάνωσης. Επιχειρεί να παραμείνει ατελής και ανολοκλήρωτη. Να εξερευνήσει συλλογικά τα μοντέλα παραγωγής, τη σχέση με το κοινό και τις κυρίαρχες αφηγήσεις. Να επαναπροσδιορίσει το αίτημα της ελαφρότητας, του αυτοσαρκασμού, της κριτικής και της χαράς.

Η ενεργοποίηση του αναψυκτηρίου Green Park στο πεδίο του ‘Αρεως, σε ένα από τα δυο κεντρικά πάρκα της πόλης, θέτει εκ νέου την ανάγκη της αναψυχής, με στόχο η πολιτική και η χαρά να αναδυθούν σε μέρη που δεν τα περιμένουμε. Σε αυτό το ατελές, συλλογικό πείραμα, σε μια συνθήκη οικειότητας χωρίς κανόνες αλλά με συνείδηση της ευθύνης που προκύπτει από τη δράση αυτή, καλούμε τους συμμετέχοντες να εξερευνήσουν μια ανοίκεια περιοχή, μια δυνατότητα χαράς.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα