Το Brexit μπορεί να επιβραδύνει την ανάκαμψη της οικονομίας της Ευρωζώνης

o-peter-praet-melos-tou-dioikitikou-sumbouliou-tis-ektΗ απόφαση της Βρετανίας να φύγει από την ΕΕ μπορεί να επιβραδύνει την ανάκαμψη της οικονομίας της Ευρωζώνης, δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Πέτερ Πράετ, αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times.
Η αβεβαιότητα από το δημοψήφισμα «είναι πιθανόν να βαρύνει στην οικονομική εμπιστοσύνη και εν μέρει να αντιστρέψει τις πρόσφατες βελτιώσεις στην επένδυση και την κατανάλωση, και στην Ευρωζώνη», δήλωσε ο Πράετ, μιλώντας στο Festival of Finance των Financial Times.
Ο Πράετ ζήτησε να υπάρξει μία «συντεταγμένη» διαδικασία διαζυγίου μετά το δημοψήφισμα. Είναι ανάγκη, πρόσθεσε, «να δημιουργήσουμε γρήγορα μία συντεταγμένη διαδικασία που θα διέπει τη διαδρομή σε μία σταθερή κατάσταση μετά το δημοψήφισμα, ώστε να μπορέσουν τα νοικοκυριά και οι εταιρείες να προσαρμόσουν γρήγορα τις διαχρονικές οικονομικές αποφάσεις τους στο νέο περιβάλλον».
Η αντίδραση της αγοράς μετά το δημοψήφισμα δεν οδήγησε σε «σοκ ρευστότητας» στο τραπεζικό σύστημα, το οποίο παρουσίασε «ενδείξεις αντοχής», σημείωσε ο κεντρικός τραπεζίτης.
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα