Το Bitcoin «εισβάλλει» στο μεγαλύτερο χρηματιστήριο παραγώγων στον κόσμο

Ιστορικό υψηλό πάνω από τα 6.400 δολάρια καταγράφει το Bitcoin, μετά την ανακοίνωση του χρηματιστηρίου παραγώγων του Σικάγο, CME, ότι θα λανσάρει προθεσμιακά συμβόλαια για Bitcoin στο τέταρτο τρίμηνο του 2017, υπό την προϋπόθεση ότι θα λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις.

Είναι μία ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη καθώς δεν πρόκειται για ένα οποιοδήποτε χρηματιστήριο αλλά για το μεγαλύτερο χρηματιστήριο παραγώγων στον κόσμο. «Δεδομένου του αυξημένου ενδιαφέροντος που δείχνουν οι πελάτες για την αναπτυσσόμενη αγορά των κρυπτονομισμάτων, αποφασίσαμε να λανσάρουμε ένα Συμβόλαιο Μελλοντικής Εκπλήρωσης (futures contract) για Bitcoin», δήλωσε ο Terry Duffy, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της CME.

Ο διακανονισμός για το προθεσμιακό συμβόλαιο του Bitcoin θα γίνεται σε μετρητά με βάση το επιτόκιο αναφοράς CF Bitcoin Reference Rate (BRR) το οποίο λάνσαρε το CME τον περασμένο Νοέμβριο σε συνεργασία με την πλατφόρμα ψηφιακών συναλλαγών Crypto Facilities. Το επιτόκιο αναφοράς BRR είναι μία καθημερινή τιμή διακανονισμού που ανακοινώνεται στις 4 μ.μ. ώρα Λονδίνου.

Η ανάπτυξη των παραγώγων για Bitcoin αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς την εξέλιξη του ψηφιακού νομίσματος σε ένα καθιερωμένο επενδυτικό προϊόν. Σημειώνεται ότι ορισμένες από τις προβλέψεις αναλυτών που κάνουν λόγο για έκρηξη της τιμής του Bitcoin τα επόμενα χρόνια, βασίζονται στο λανσάρισμα παραγώγων για το πιο διαδεδομένο κρυπτονόμισμα. Στο ίδιο πλαίσιο, κάποιοι πωλητές ETFs έχουν υποβάλλει αίτηση για το λανσάρισμα ETFs που συνδέονται με παράγωγα σε Bitcoin.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα