Το «Amerika Square» του Γιάννη Σακαρίδη είναι η ελληνική πρόταση για τα φετινά Οσκαρ(Βίντεο)

Το «Amerika Square» (Πλατεία Αμερικής) του Γιάννη Σακαρίδη θα είναι η επίσημη πρόταση της Ελλάδας για τις υποψηφιότητες των Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας 2018.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η απόφαση ήρθε από την αρμόδια επιτροπή γνωμοδότησης του Υπουργείου Πολιτισμού, που επέλεξε την συγκεκριμένη ταινία για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη διοργάνωση και έτσι μπαίνει στη διεκδίκηση για μια θέση στις υποψηφιότητες για το Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Πρόκειται για τη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Σακαρίδη, τέσσερα χρόνια μετά το «Wild Duck», σε σενάριο του ίδιου, του Βαγγέλη Μουρίκη και του Γιάννη Τσίρμπα, βασισμένο στο βιβλίο του τελευταίου, «Η Βικτώρια Δεν Υπάρχει» (εκδ. Νεφέλη). Πρωταγωνιστούν οι Γιάννης Στάνκογλου, Μάκης Παπαδημητρίου και o εξαιρετικός Βασίλης Κουκαλάνι.

Η ταινία ετοιμάζεται στα τέλη Σεπτεμβρίου να ανοίξει σε limited κύκλωμα σε κινηματογράφους της Νέας Υόρκης και του Λος Άντζελες από την Corinth Films, ενώ το Hollywood Reporter σημειώνει πως είναι μια από τις καλύτερες ευρωπαϊκές ταινίες για τις οδυνηρές επιπτώσεις του προσφυγικού. Αφηγείται την ιστορία τεσσάρων ανθρώπων, του Μπίλι (Στάνκογλου) και του Νάκου (Παπαδημητρίου), που μεγάλωσαν μαζί από παιδιά στην πολύβουη Πλατεία Αμερικής, όπου οι δρόμοι τους θα διασταυρωθούν με την Τερέζα (Ξένια Ντάνια), μια Αφρικανή τραγουδίστρια μπλεγμένης στα δίχτυα της μαφίας και τον Τάρεκ (Κουκαλάνι), έναν απελπισμένο Σύριο πρόσφυγα που προσπαθεί να φύγει από την χώρα.

Δείτε το trailer παρακάτω.

Συντελεστές

Παραγωγός, Σκηνοθέτης: Γιάννης Σακαρίδης
Σεναριογράφοι: Γιάννης Τσίρμπας, Βαγγέλης Μουρίκης, Γιάννης Σακαρίδης (Βασισμένο στο βιβλίο “Η Βικτώρια δεν υπάρχει” του Γιάννη ΤσίρμπαΕκδ. Νεφέλη)
Διανομή ρόλων: Γιάννης Στάνκογλου (Μπίλι), Μάκης Παπαδημητρίου (Νάκος), Βασίλης Κουκαλάνι (Τάρεκ), Θέμις Μπαζάκα (Γεωργία), Ερρίκος Λίτσης (Στάυρος), Αλέξανδρος Λογοθέτης (Μανόλης), Ξένια Ντάνια (Τερέζα), Ρέα Πεδιαδιτάκη (Νάντια), ΣουλτάνΑμιρ (Χασάν) , Πέτρος Σαντοβίτο (Αχιλλέας), Αχιλλέας Κυριακίδης (Περικλής)
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Jan Vogel
Μουσική: Μίνως Μάτσας
Μοντάζ: Γιάννης Σακαρίδης
Σκηνογράφος, Ενδυματολόγος: Αλεξία Θεοδωράκη
Ηχολήπτης: Σπύρος Αραβοσιτάς
Σχεδιασμός Ήχου/Μιξάζ: Γιώργος Μικρογιαννάκης
Διεύθυνση Παραγωγής: Κοσμάς Σπηλιωτόπουλος
Συμπαραγωγοί: Marblemen (UK), Βένια Βέργου, Βασίλης Κωσταντιλιέρης (Arctos) ScriptaManent Tattoo Studio, Athens Filmmakers’ Coop

Με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα