«Το όνομα μου είναι θάνατος στους προδότες, ελευθερία για τη Βρετανία» είπε ο δολοφόνος της Τζο Κοξ

δφωφσ«Το όνομά μου είναι θάνατος στους προδότες, ελευθερία για τη Βρετανία».Αυτά είπε  ενώπιον του δικαστή ο δολοφόνος της  βουλευτού των Εργατικών Τζο Κοξ,όταν τον ρώτησαν οι δικαστές ποιο είναι το όνομά του.

Όταν το δικαστήριο τον ρώτησε για δεύτερη φορά ποιο είναι το όνομά του, εκείνος έδωσε την ίδια απάντηση και στη συνέχεια έμεινε σιωπηλός.

Ο 52χρονος  Τόμας Μέιρ κατηγορείται  για ανθρωποκτονία και πρόκληση σωματικής βλάβης (ο άνδρας τραυμάτισε και έναν 77χρονο).

Ο δράστης δολοφόνησε την βρετανίδα βουλευτή στον δρόμο έξω από δημοτική βιβλιοθήκη στην πόλη Μπίρστολ, με μαχαίρι και πιστόλι.

Η αστυνομία εκτιμά ότι η επίθεση ήταν «στοχευμένη» και ότι ο Μέιρ περίμενε την Κοξ έξω από τη βιβλιοθήκη, όπου εκείνη μιλούσε με ψηφοφόρους της.

Αυτόπτες μάρτυρες σημειώνουν ότι όταν ο άνδρας επιτέθηκε στη βουλευτή, φώναξε δύο φορές «Πρώτα η Βρετανία!»

Στο σπίτι του δράστη της δολοφονικής επίθεσης βρέθηκαν ναζιστικά σύμβολα και βιβλία της Ακροδεξιάς, ανάμεσά τους και ένας οδηγός για το πώς να κατασκευάσει κανείς ένα αυτοσχέδιο πιστόλι.

Μάλιστα, πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Μέιρ συνδεόταν τόσο με νεοναζιστική οργάνωση στις ΗΠΑ, όσο και με ακροδεξιά οργάνωση στη Βρετανία που τάσσεται υπέρ της εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο θάνατος της Κοξ έχει βυθίσει την Βρετανία στο πένθος και οι εκστρατείες υπέρ και κατά της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ έχουν «ανασταλεί» προσωρινά, μετά την δολοφονία της 41χρονης πολιτικού.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα