Το χρέος στο επίκεντρο των συναντήσεων του Αλ. Τσίπρα με Λαγκάρντ – Μοσκοβισί

Με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Christine Lagarde και τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών, Pierre Moscovici, συναντάται σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ολοκληρώνοντας το τριήμερο πρόγραμμά του στο Νταβός.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στο επίκεντρο της συνάντησης με την κ. Lagarde στις 17:00, αναμένεται να τεθεί το ζήτημα του χρέους. Ζήτημα επί του οποίου, το ΔΝΤ επανειλημμένα έχει εκφράσει την ανάγκη να υπάρξει μια στρατηγική που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του και, όπως επισήμαιναν οι ίδιες πηγές, είναι σημαντικό ότι με τις αποφάσεις και του Eurogroup -από τον περασμένο Ιούνιο και την επιβεβαίωση της σχετικής απόφασης από το τελευταίο Eurogroup- έχει ήδη τεθεί επί τάπητος η συγκεκριμενοποίηση των μεσοπρόθεσμων μέτρων για τη ρύθμισή του, κάτι που αποτελούσε πάγιο αίτημα της ελληνικής πλευράς.

Σε αντίστοιχο πλαίσιο (χρέος και επόμενη μέρα) αναμένεται και η συνάντηση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Pierre Moscovici, στις 15:00, με τη συζήτηση πλέον να προσανατολίζεται στα επόμενα βήματα που η κυβέρνηση επιθυμεί να «οδηγήσουν στην ασφαλή έξοδο της χώρας από τα προγράμματα δημοσιονομικής στήριξης, αλλά και για την ενίσχυση της αναπτυξιακής δυναμικής της ελληνικής οικονομίας».

Οι σημερινές επαφές του πρωθυπουργού ξεκινούν από νωρίς το πρωί με τη διμερή συνάντηση που θα έχει στις 09:30 ‬με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας Arkady Dvorkovich, με τον Αλβανό ομόλογό του Edi Rama στις 10:45 και τον Κροάτη πρωθυπουργό Andrej Plenković στις 12:30.

Σημαντική θεωρείται και η συνάντηση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Αρμόδιο για την Πολιτική Γειτονίας και Διεύρυνσης Johannes Hahn, στις 13:30, με τον οποίο αναμένεται να συζητηθούν οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και ειδικότερα στα Δυτικά Βαλκάνια. Στα ζητήματα της διεύρυνσης και ενίσχυσης της ευρωπαϊκής προοπτικής των χωρών της περιοχής, η χώρα μας έχει ιδιαίτερο βάρος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: AP/Markus Schreiber

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα