«Το τελευταίο πράγμα που επιθυμεί ο πολίτης, είναι ένας μικροπολιτικός καυγάς μεταξύ των κομμάτων»

Αντιπολιτευτικό οίστρο καταλογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης στη Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, η οποία με ανακοίνωση της για τα προβλήματα από την πρόσφατη νεροποντή στην πόλη κάλεσε την κυβέρνηση να ζητήσει “συγγνώμη” και απαίτησε την παραίτηση της ΕΥΑΘ.

“Η Διοικούσα Επιτροπή Θεσσαλονίκης της ΝΔ κατά την προσφιλή της τακτική εξακολουθεί να βγάζει ανακοινώσεις με κάθε ευκαιρία, αφού ως γνωστόν για όλα σε τούτη την πόλη φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ!” αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κυβερνών κόμμα και συνεχίζει: “Αντιλαμβανόμαστε τον αντιπολιτευτικό της οίστρο, ο οποίος μόνον πανικό μπορεί να σημαίνει, αλλά θεωρούμε ότι το τελευταίο πράγμα που επιθυμεί ο πολίτης, είναι ένας μικροπολιτικός καυγάς μεταξύ των κομμάτων. Ιδίως όταν η πόλη μετρά τις πληγές του μετά από μια θεομηνία, όπως η πρωτοφανής καταιγίδα η οποία έπληξε τη Θεσσαλονίκη την περασμένη Παρασκευή. Γι’ αυτό και προκαλεί θλιβερή εντύπωση η ανακοίνωση της τοπικής ΝΔ και η προσπάθειά της να την εκμεταλλευτεί κομματικά, μοιράζοντας ευθύνες και ζητώντας παραιτήσεις.

Είναι κατανοητό το άγχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δημιουργήσει κλίμα λόγω των εσωκομματικών εκλογών. Μόνο που ξέχασαν (;) να επιρρίψουν ευθύνες στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η οποία έχει την κύρια ευθύνη της αντιπλημμυρικής προστασίας και μεγάλο μερίδιο ευθύνης στην πολιτική προστασία. Το ίδιο ισχύει και για δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος, πλην του κεντρικού, που όλως τυχαίως βρίσκονται σε γαλάζια χέρια”.

Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ συστήνει στη Διοικούσα Επιτροπή της ΝΔ “εάν θέλει να συμβάλλει στον δημόσιο διάλογο να αφήσει τις κομπορρημοσύνες για εξαφάνιση του αντιπάλου μετά… την κριτική της. Και να βγάλει τους παραμορφωτικούς φακούς, αν θέλει να διαβάζει σωστά την πραγματικότητα”. Προσθέτει δε τα εξής: “Θα θέλαμε επίσης να της θυμίσουμε ότι για τις υποδομές της πόλης, που την οχυρώνουν, ελάχιστα πράγματα γίνανε τα τελευταία χρόνια που πράσινοι και γαλάζιοι εναλλάσσονταν στην κυβερνητική εξουσία”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα