Το ταξίδι του Άι Βασίλη παρακολούθησαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ μέσω… Norad

Το ταξίδι του Άι Βασίλη είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν αρκετά παιδιά, που υποδέχθηκαν ο Ντόναλντ Τραμπ και η σύζυγος του Μελάνια, καθώς ο Λευκός Οίκος βρισκόταν σε σύνδεση με το κέντρο της Διοίκησης Αεροδιαστημικής Άμυνας της Βόρειας Αμερικής (Norad).

Για δεκαετίες, η Norad παρακολουθεί τις κινήσεις του Άγιου Βασίλη την παραμονή των Χριστουγέννων σε όλο τον κόσμο και ο Λευκός Οίκος συμμετέχει στο εορταστικό κλίμα απαντώντας σε τηλεφωνήματα παιδιών που αναρωτιούνται πού ακριβώς βρίσκεται το έλκηθρο με τα δώρα.

Η ανάμιξη της Norad στην ασφάλεια του Αγίου ξεκίνησε το 1955 με αφορμή ένα τυπογραφικό λάθος: σε μια διαφήμιση των πολυκαταστημάτων Sears σε μια τοπική εφημερίδα του Κολοράντο αναγραφόταν ένα τηλέφωνο με το οποίο οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούσαν να επικοινωνήσουν με τον Άγιο Βασίλη. Ο αριθμός αυτός όμως δεν ήταν άλλος από το «κόκκινο» τηλέφωνο της Norad – και μάλιστα εν μέσω Ψυχρού Πολέμου.

Ο πρόεδρος Τραμπ και η πρώτη κυρία απάντησαν ξεχωριστά σε πολλά τηλεφωνήματα καθισμένοι κάτω από τα χριστουγεννιάτικα δέντρα. Ανάμεσά στα τηλεφωνήματα ήταν αυτό και του μικρού Κόουλμαν, τον οποίο ο Τραμπ ρώτησε εάν συνεχίζει να πιστεύει στον Άγιο Βασίλη. «Να περάσεις καλά. Συνεχίζεις ακόμα να πιστεύεις στον Άγιο Βασίλη; Γιατί στην ηλικία των επτά είσαι στο όριο, σωστά» ακούστηκε να λέει.

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα