Το ρεπορτάζ του BBC η καλύτερη απάντηση σε όσους δεν έχουν καταλάβει την συμφωνία για το Μακεδονικό (βίντεο)

Σε ρεπορτάζ του BBC για το «Μακεδονικό», ως απάντηση σε όσους ισχυρίζονται ότι η Ελλάδα «παρέδωσε» το όνομα «Μακεδονία», αναφέρεται η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, σε ανάρτησή της στο twitter, παραθέτοντας εικόνες, με τους χάρτες της περιοχής, όπως παρουσιάζονται από το τηλεοπτικό δίκτυο BBC, πριν και μετά τη συμφωνία.

«Η καλύτερη απάντηση σε όσους παριστάνουν ότι δεν έχουν καταλάβει τι πέτυχε η κυβέρνηση με τη συμφωνία», σημειώνει χαρακτηριστικά η Ρ. Σβίγκου.

Όπως βλέπετε, στον νέο χάρτη τα Σκόπια ονομάζονται «Βόρεια Μακεδονία» και σκέτο «Μακεδονία» η αρχαία ελληνική Μακεδονία -η πραγματική Μακεδονία- που βρίσκεται στην ελληνική επικράτεια.

Όχι μόνο δεν υπάρχει κάποια «Νότια Μακεδονία», όπως διαδίδουν οι πατριδοκάπηλοι υπονομευτές της εθνικής ενότητας και υπερηφάνειας, αλλά με την ονομασία Μακεδονία υπάρχει μόνο μία: Η ελληνική!

Έτσι κάπως αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν τα πράγματα μετά από τρεις δεκαετίες, κατά τη διάρκεια των οποίων οι Σκοπιανοί παρουσιάζονταν διεθνώς -και τους αναγνώριζαν- ως «Μακεδονία».

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα